Press "Enter" to skip to content

Seniūnijai vadovaus buvęs administracijos direktorius

Po daugiau nei metų pertraukos viena didžiausių rajone Joniškėlio apylinkių seniūnija vėl turės savo vadovą. Šios pareigos pasiūlytos buvusiam Savivaldybės administracijos direktoriui Rimantui Užuotui. Jis ir dar viena pretendentė iš Panevėžio laimėjo nuotoliniu būdu vykdytą konkursą, surinkę daugiau nei 6 balus iš 10 galimų. Savivaldybės administracijos vadovas Povilas Balčiūnas paaiškino, kad buvo suteikta teisė pasirinkti vieną iš dviejų minėtų kandidatų. Apie sprendimą abu pretendentai informuojami raštu. Su nauju seniūnijos vadovu darbo sutartis bus pasirašyta iš specialiųjų tarnybų gavus teigiamą pažymą, bylojančią, kad nėra kliūčių užimti valstybės tarnautojo postą. Paprastai tokia procedūra užtrunka kelias savaites. 

Penktadienio rytą, kuomet paskambinome R. Užuotui, jis teigė pirmiausia iš žurnalisto išgirdęs gerą naujieną. Juolab kad nuo balandžio mėnesio Panevėžyje gyvenantis buvęs rajono administracijos direktorius niekur nebuvo įsidarbinęs. Kovo pradžioje per Savivaldybių tarybų rinkimus R. Užuotas kartu su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos sąrašu pretendavo į Panevėžio miesto tarybą. Tačiau jo pavardė buvo trečiajame dešimtuke, tad į Aukštaitijos sostinės Savivaldybės tarybą nepateko. 

„Man lemtingas skaičius dvylika – tiek metų buvau Panevėžio rajono Karsakiškio Antano Strazdelio pagrindinės mokyklos direktoriumi, o nuo 2007- ųjų iki šių metų pavasario – Pasvalio rajono Savivaldybės administracijos vadovu“, – sakė R. Užuotas. Laikas parodys, kiek metų bus lemta būti Joniškėlio apylinkių seniūnu. 

Iš Kretingos rajono kilusiam būsimam Joniškėlio apylinkių seniūnijos vadovui – 53 metai. Tuomečiame Šiaulių pedagoginiame institute jis įgijo fizikos mokytojo specialybę. Žmona Danutė Užuotienė dirba Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui. Dukra Simona sukūrusi savo šeimą. 

Pernai rugpjūtį mirus Joniškėlio apylinkių seniūnui Sigitui Ilgučiui, laikinąja seniūnijos vadove tapo pavaduotoja Rūta Liberienė.

www.darbs.lt inf.

Aidos GARASTAITĖS nuotrauka

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.