Press "Enter" to skip to content

Dienų tėkmė – šokio ritmu

Joniškėlio pagyvenusių žmonių šokių kolektyvas „Abrūsėlis“ gyvuoja beveik šešiasdešimtį metų. „Abrūsėlio“ įkūrėja, agrarinių m. dr. Aldona Rapkevičienė šiam kolektyvui vadovavo daugiau kaip pusę šimtmečio. Per visą tą laikotarpį „Abrūsėlis“ dalyvavo Dainų ir šokių šventėse Vilniuje, daugybėje renginių kituose Lietuvos miestuose ir rajonuose. 

Nuo 2017 metų „Abrūsėlio“ vairą į savo rankas perėmė Lina Bžėskienė – talentinga, maloni meno vadovė. Į kolektyvą įsiliejo daug naujų šokėjų. Bet yra šokančių ir daugiau kaip trisdešimt metų. Tai Valentina Milašiūnienė, Jadvyga Račiūnienė, Felicinas ir Pranutė Jakuškos. Puikiai pritapo ir jauni šokėjai – Artūras Namikas, Ilona Praninskienė ir kt. 

Esame kviečiami koncertuoti į įvairius bendruomenių renginius, vakarones, šokių šventes. Lapkričio mėnesį dalyvavome respublikiniame liaudiškų šokių festivalyje Panevėžio bendruomenių rūmuose, Lietuvos šiaurės krašto suaugusių liaudiškų šokių kolektyvų konkurse-festivalyje „Suk, suk ratelį“ Kuršėnuose. Miestelių ir kaimų kategorijoje buvome įvertinti antra vieta. Lapkričio 30-ąją važiavome į Radviliškį – kultūros centrų šokių šventę. 

Norime nuoširdžiai padėkoti Pasvalio kultūros centro direktoriui Robertui Lavickui – už naujus tautinius rūbus, batus. 

Maloniai laukiame naujų, mėgstančių šokį kolektyvo narių. Repetuojame kiekvieną savaitę po kelias valandas. Juk šokis – tai fizinė ir dvasinė atgaiva kūnui ir sielai.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.