Press "Enter" to skip to content

Joniškėlyje – pirmas koronaviruso atvejis rajone

Antradienio rytą redakciją pasiekė žinia, kad vienam Joniškėlio gyventojui diagnozuotas koronavirusas. Šią informaciją netruko patvirtinti du vienas nuo kito nepriklausantys šaltiniai, o po pietų – ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Vilniaus departamentas. 

Mūsų žiniomis, infekuotasis – į aštuntą dešimtį įžengęs vyras, užsikrėtęs šalies viduje. Šiuo metu jis gydomas Respublikinėje Panevėžio ligoninėje. Antradienio duomenimis, jo būklė buvo gera. 

Nerimą kelią kita – kaimynų ir socialinių darbuotojų pasakojimu, joniškėlietis gyvena asocialų gyvenimą, nuolat girtauja, tad galėjo turėti ne vieną kontaktą su kitais panašaus socialinio statuso asmenimis. 

– Šis atvejis siunčia aiškią žinią – nelaimė jau nebe šalia, o „perlipo tvorą“ ir yra tarp mūsų. Ir padėti sau galime tik mes patys. Kaip tai daryti, žino kiekvienas – socialinė distancija, rankų higiena, apsauginės kaukės, karantino režimo laikymasis. Laisvoje šalyje mes per daug laisvai jaučiamės ir elgiamės. Dalies šių laisvių reikia laikinai atsisakyti. Jei ne dėl savęs, tai bent dėl tų, kurie yra šalia. Tik nelankydami tėvų, giminių, draugų įrodysime, kaip juos mylime. Tai bus didžiausia velykinė dovana mūsų artimiesiems. Ir čia kaip niekada tampa aktualūs Šventojo rašto žodžiai: „Saugokis, žmogau, ir aš tau padėsiu.“ Saugokime vieni kitus! – sakė Pasvalio rajono savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos vadovas Povilas Balčiūnas, paprašytas įvertinti pirmą COVID-19 atvejį mūsų rajone. 

Redakcijos žiniomis, visuomenės sveikatos centro specialistai užvakar infekuoto asmens kaimynystėje gyvenusiam asmeniui nurodė saviizoliuotis. Deja, jau vakar policijos pareigūnai gavo pranešimą, jog save nuo aplinkinių saugoti turėjęs pilietis pažeidė karantino nurodymus. Pareigūnai atlieka tyrimą. 

www.darbs.lt inf

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.