Press "Enter" to skip to content

Trispalvė vakarienė Švobiškyje

Valstybės dienos šventimas mūsų šalyje kiekvienais metais įgauna vis didesnį mastą, o dešimtus metus iš eilės visų pasaulio lietuvių giedama „Tautiška giesmė“ tampa ne tik prasmingu Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos akcentu, bet ir daugumos šeimų tradicija. 

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną švobiškiečiai šiemet šventė netradiciškai – sėdėdami prie trispalve atributika papuoštų stalų. Liepos 6 d. greta Švobiškio kultūros namų vyko Trispalvė vakarienė. 

– Tiek su bendruomenės nariais, tiek su šokio kolektyvo „Smilga“ šokėjomis esame dalyvavę Pasvalyje vykusiose Baltosiose vakarienėse. Sužavėtos ten tvyrančios nuotaikos ne kartą kalbėjome, jog būtų labai smagu ką nors panašaus pakartoti ir Švobiškyje. Tik ne rudenį, kaip Pasvalyje, o vasarą, liepos mėnesį, kai kvepia liepos. Šią idėją prisiminėme, kai atėjo metas galvoti, kur per Valstybės dieną giedosime Lietuvos himną. Anksčiau rinkdavomės ant Mūšos kranto, Vėlių kalnelyje, o šiemet sugalvojome pakviesti žmones į iškilmingą Trispalvę vakarienę, – „Darbui“ pasakojo vakarienės idėjos autorė Pasvalio kultūros centro Švobiškio kultūros namų renginių organizatorė Lina Bžeskienė. 

Į netradiciškai švenčiamą Valstybės dieną susirinko pusšimtis Švobiškio ir aplinkinių kaimų gyventojų. Susirinkusieji bendravo tarpusavyje, vaišinosi atsineštinėmis vaišėmis, planavo ateities darbus ir klausėsi pasvaliečio Roko Mainonio saksofonu atliekamų melodijų. 21 valandą kartu su viso pasaulio lietuviais švobiškiečiai giedojo Tautišką giesmę. 

– Smagiausia, kad šią idėją palaikė ir kartu pabūti atėjo net tie žmonės, kuriuos retai išvysi įprastiniuose renginiuose. Džiugu, kad nepritrūkom pagalbos rankų rengiant ir organizuojant Trispalvę vakarienę. Labai noriu padėkoti savo šeimos nariams, – vyrui Vaidui ir vaikams Inetai bei Edvinui, kurie pirmieji atskuba į pagalbą, kai ruošiu bet kokį renginį. Ačiū Audriui Braškai, Laurynui Bieliauskui, Kornelijai Čepulytei, Kornelijai Kairytei bei bendruomenės pirmininkei Elvyrai Juknevičienei už pagalbą puošiant vakarui skirtą aplinką bei mano šokių kolektyvo „Smilga“ šokėjoms už moralinį palaikymą, – dėkojo Lina Bžeskienė. 

Renginių organizatorė tikisi, jog idėja Švobiškio krašte prigis ir kitais metais į Trispalvę vakarienę sugužės dar daugiau svečių.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.