VYNDARIŲ IR BITININKŲ DĖMESIUI
Kauno kolegija, technologijų ir kraštotvarkos fakultetas 2014 m. kovo 31- balandžio 4 d. organizuoja kursus.
Kursų tikslas parengti darbuotojus gebančius vadovauti technologiniam procesui įmonėje, gaminančioje per metus iki 100 hektolitrų natūralios fermentacijos midaus ar vaisių vyno.
Kursų programa:
Vyno ir midaus gamybą reglamentuojantys teisiniai aktai.
Žaliavų parinkimas, jų kokybė ir žaliavoms keliami reikalavimai: Vaisių, uogų sudėtis ir kokybė Medaus sudėtis ir kokybė Vyno ir midaus gamyboje naudojamos mielės. Vyno gamybos technologija. Vyno gamyboje naudojami įrenginiai. Midaus gamybos technologija. Midaus gamyboje naudojami įrenginiai. Vaisių-uogų vyno ir midaus gamyboje pasitaikantys defektai, jų priežastys ir šalinimo būdai. Maisto saugos ir kokybės užtikrinimas vyno ir midaus gamyboje. Kursų trukmė 40 val. Kursai mokami. |