Press "Enter" to skip to content

500 000 ir 3

Trys metai nėra daug, bet tai tas amži5us kai jau tvirtai stovima ant kojų. O viskas prasidėjo 2005 metais, kai Joniškėlio mokykloje šv. Valentino dieną buvo nuspręsta surengti „Myli-nemyli“ vakarėlį. Tuo metu internete atsirado skelbimas apie renginį, bei nuorodą į balsavimo svetainę kurioje reikėjo išrinkti, berods, labiausiai įsimylėjusią klasę. Tai buvo pradžia. Ir didžiausio susidomėjimo sulaukė ne pats skelbimas, o balsavimas. Pamenu, kad kai kurie mokiniai sėdėjo per naktis, kad tik „prisukti“ daugiau balsų savo klasei. Po to, dar kurį laiką puslapis tarnavo visokiems mokykliniams skelbimams bei apklausoms.

Tų pačių metų pavasarį Pasvalio savivaldybė skiria vietą savo serveryje ir atsiranda http://joniskelis.pasvalys.lt. Tada ir gimsta kažkas panašaus į svetainę. Pirmi straipsniai, žinutės nuotraukos apdorojamos FrontPage programa. Darbo daug, bet ir pasitenkinimas nemenkas.

Kraštietis, baikeris ir keliautojas Jonas Pugevičius pasako: „Kas čia per adresas, nei Joniškėlis, nei Pasvalys? Miestui reikia normalaus adreso!“. Pasako ir…nuperka www.joniskelis.lt domeną. 2005 vasarą įdiegiama turinio valdymo sistema PhpFusion, kuri tarnauja daugiau nei metus. 2006 metais svetainė „persikrausto“ į kitą serverį. Įdiegiama Joomlos turinio valdymo sistema, kuri naudojama šiol.

Nuo pirmų dienų svetainės bendraautorius yra Joniškėlio klebonas, kanauninkas Vilnis Viktoras Cukuras. taip pat norisi paminėti dar vieną, neoficialų, autorių tai Aloizas Šmukštaras, kuris savo taikliais, šmaikščiais ir protingais komentarais lydi mus visus tuos metus.

Susiformavo nedidelė, bet patvari forumo benruomenė.

Per tris metus svetainė buvo peržiūrėtą daugiaus nei 500 000 kartų. Džiugu, kad lankytojų nuolat daugėja. Jei pirmais metais www.joniskelis.lt per dieną aplankydavo vidutiniškai 20 unikalių lankytojų, tai dabar per dieną sulaukiame iki 150. Svetainės gerbėjų geografija labai plati. Čia lankosi žmonės beveik iš 30 pasaulio šalių. Žinoma daugiausia sulaukiame iš Lietuvos, antroje vietoje JAV, Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje gyvenantys skaitytojai. Nemažai lankytojų sulaukiame iš Italijos, Norvegijos, Prancūzijos, Danijos ir Lenkijos.

Parašyta virš 300 straipsnių, kurie sulaukė daugiau kaip 700 komentarų.

3 metukai, žinoma, tai tik pradžia. Norisi kad www.joniskelis.lt taptų pilnaverčiu Joniškėlio krašto informaciniu portalu. Jei viskas bus gerai, artimiausiu laiku turėtų atsirasti pranešimų iš Meškalaukio, Narteikių, Nakiškių kaimų. Yra ir daugiau sumanymų, tačiau trūksta „darbo jėgos“, tad naudodamasis proga kviečiu prisijungti prie svetainės kūrimo. Taip pat laukiama kritika, pasiūlymai ir idėjos kaip www.joniskelis.lt tapti patrauklesniam ir įdomesniam.

Dėkoju visiems už tai, kad lankotės ir nepamirštate, jog mažame Joniškėlyje galima rasti didelį pasaulį.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.