Press "Enter" to skip to content

Plombyras

Už lango lietus primena apie artėjantį rudenį, o širdis ir skrandis dar nori ilgiau pabūti su vasara. Senoms ir patyrusioms gaspadinėms šis receptukas bus  ko gero žinomas, bet tokiam mėgėjui kaip aš – pats tas. Taigi , gaminsime naminį plombyrą (ačiū Justinai už receptuką).

Mums reikės:

400 g grietinėlės (35 % riebumo)

4 kiaušinių

150 g cukraus

vaninilio cukraus

Trynius atsikiu nuo baltymų ir juos gerai išplaku su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės

Supilu grietinėlę į indą aukštomis sienelėmis ( kad neaptaškytų sienų 🙂 ) ir išplaku iki standžios masės.

Iki standžių putų išplaku baltymus.

Viską (trynius, baltymus ir grietinėlę) išmaišau iki vientisos masės.

Gautą masę supilu į šaldymo indą ir „pašaunu” į šaldiklį.

Ir po 3-4 valandų…

Geriau už bet kokį pirktinį „šamarliaką”… Tikras, „rankų darbo”, naminis plombyras. Kaip geriausiuos Londono ir Paryžiaus namuos…

Skanaus!

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.