Už lango lietus primena apie artėjantį rudenį, o širdis ir skrandis dar nori ilgiau pabūti su vasara. Senoms ir patyrusioms gaspadinėms šis receptukas bus ko gero žinomas, bet tokiam mėgėjui kaip aš – pats tas. Taigi , gaminsime naminį plombyrą (ačiū Justinai už receptuką).
Mums reikės:
400 g grietinėlės (35 % riebumo)
4 kiaušinių
150 g cukraus
vaninilio cukraus
Trynius atsikiu nuo baltymų ir juos gerai išplaku su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės
Supilu grietinėlę į indą aukštomis sienelėmis ( kad neaptaškytų sienų 🙂 ) ir išplaku iki standžios masės.
Iki standžių putų išplaku baltymus.
Viską (trynius, baltymus ir grietinėlę) išmaišau iki vientisos masės.
Gautą masę supilu į šaldymo indą ir „pašaunu” į šaldiklį.
Ir po 3-4 valandų…
Geriau už bet kokį pirktinį „šamarliaką”… Tikras, „rankų darbo”, naminis plombyras. Kaip geriausiuos Londono ir Paryžiaus namuos…
Skanaus!
Be First to Comment