Ingredientai:
* Daržovių sultinys – 1.5 litro
* Švieži grybai – 300 gramų
* Svogūnai – 2 vienetai
* Morkos – 1 vienetas
* Bulvės – 3 vienetai
* Sviestas – 3 šaukštai
* Juodieji pipirai – truputį
* Druska – pagal skonį
* Lauro lapeliai – 3 vienetai
Gaminimas:
Grybus bei nuskustas bulves nuplauname ir supjaustome stambesniais gabalėliais. Sumetame į puodą su sultiniu ir verdame. Morką sutarkuojame, svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Pirma pakepiname morkas, nes jos ilgiau kepa. Po to suverčiame svogūnus ir pakepiname. Pagardiname druska bei pipirais. Paragaujame bulves ir grybus. Jei jie jau išvirę, į puodą sukrečiame keptas daržoves, įmetame lauro lapų ir dar šiek tiek
paverdame.
Sriuba pagardiname grietine, valgome su juoda duona.
Šaltinis: www.gaspadine.lt
Be First to Comment