Press "Enter" to skip to content

,,Sąlygų sudarymas šeimos ir darbo įsipareigojimų derinimui Pasvalio rajone“

mokyklaisoro
Pasvalio rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyrius dalyvauja Paramos fondo Europos socialinio fondo agentūros projekte ,,Sąlygų sudarymas šeimos ir darbo įsipareigojimų derinimui Pasvalio rajone“. Projektui paskirtas finansavimas 2009–2012 metams, kurio vertė 1,668562 Lt (su PVM). Projektas vykdomas: Narteikių darželyje-mokykloje ,,Linelis“, Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės, Saločių Antano Poškos vidurinėse, Krinčino Antano Vienažindžio, Pajiešmenių pagrindinėse mokyklose ir Nakiškių, Deglėnų, Dagių, Poškonių, Žadeikonių, Gulbinėnų, Kraštų vaiko dienos centruose.
Pasvalio rajone mažėjant vaikų, mokyklose įkuriami Vaiko dienos centrai. Vaiko dienos centrai ateina į pagalbą vaikams ir jų tėvams, nes čia vaikai po pamokų turi visas sąlygas ruošti pamokas, užsiimti saviraiška, sportuoti. Vykdant projektą vaikai po pamokų bus išvežiojami po Vaiko dienos centrus pagal jų gyvenamą vietą. Vaikai gaus vakarienę, per atostogas ir pietus. Paslaugų išplėtimui skirtoms patalpoms bus nupirkta baldų, kompiuterių, mokymo priemonių, enciklopedinės ir laisvalaikio literatūros, stalo žaidimų, televizorių, muzikinių centrų.

Prioritetas bus teikiamas vienišiems, socialiai remtiniems tėvams, auginantiems vaikus iki 10 metų. Projekto metu bus vykdomas dėl šeimos įsipareigojimų nedirbančių asmenų motyvavimas, organizuojami mokymai tėvams – kompiuterinio raštingumo kursai, seminarai apie darbo paiešką, moterų ir vyrų lygios galimybės, šeimos ir darbo įsipareigojimų derinimas ir pan. Organizuoti seminarus padės Moterų informacijos centras, kuris įsikūręs Vilniuje.

Darbdavių atstovams, įmonių ir įstaigų vadovams, savivaldybių atstovams bus organizuojami seminarai apie šeimai palankių priemonių pasirinkimą ir taikymą, lanksčias darbo organizavimo formas ir jų taikymą, kolektyvinės darbo sutarties sudarymą, palankaus požiūrio į šeimą ir šeimos įsipareigojimus formavimą darbovietėje.

Švietimo ir sporto skyriaus teigimu, projekto vykdymas pagerins vaikų ugdymui skirtas patalpas, sudarys galimybių tėvams geriau derinti šeimos ir darbo įsipareigojimus. Įgyvendinus projektą tikimasi, kad sumažės vaikų auklėjimo sunkumų, padaugės šeimų, kuriose darbus ir funkcijas dalinsis abu tėvai.

Šaltinis: www.pasvalys.lt

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.