Press "Enter" to skip to content

„Rudens spalvos“

rudensspalvos

Rudenėjančią rugsėjo 27 dienos popietę į Meškalaukio pradinės mokyklos salę suvažiavo Pasvalio rajono „Bočių“ skyriams priklausantys senjorai iš Pasvalio, Joniškėlio, Kiemelių, Meškalaukio. Čia vyko tradicine tapusi šventė „Rudens Spalvos“.

Šventės šeimininkai svečius pasitiko skoningai rudens gėrybėmis puoštoje salėje. Jurginų ir kitokių gėlių įvairiaspalvis mirgesys, rudeninis medžių lapų spalvingumas suteikė atėjusiajam šventinę nuotaiką.  Akis traukė stalas, nukrautas konkursiniais valgiais iš rudens gėrybių, kuriais šeimininkės varžėsi savo išmone ir talentu. Lyg karalius čia pūpsojo uodegą papūtęs povas, apstatytas įvairių mišrainių, pyragų, sodo ir daržo gėrybių gausa. Salės sienas puošė stendai, atspindintys Meškalaukio  „Bočių“ keliones, švenčių akimirkas, senjorų ansamblio, vadovaujamo Nijolės Stepulienės, koncertus įvairiuose renginiuose rajone.

Susirinkusieji apžiūrėjo rankdarbių parodą, kurioje savo talentus pristatė meškalaukietės „Bočių“ narės Janina Rutkauskienė ir Ona Demenienė. Žavėjo Janinos įvairia technika siuvinėtų pagalvėlių apvalkalų margumas, stebėjomės Onutės pirštų miklumu, numezgusių pirštinytes ir kojinaites lėlytei, parodą puošė pasipūtusi varlė, grybai, kiti mezginiai. Salėje veikė meškalaukietės senjoros Angelės Norvaišienės surinktų saldainių popierėlių kolekcijos paroda. Joje keturiolikoje albumų įvairiomis temomis sutalpinta 2250 eksponatų nuo sovietinių laikų iki dabar. Pati kolekcininkė parodos pristatyme negalėjo dalyvauti – lankė ligoninėje ką tik gimusį septintąjį anūką – , kaip anksčiau yra sakiusi, kad šeimoje visi ką nors kolekcionuoja: sūnus tautodailininkas Vaidotas – savo piešinių nuotraukas, dukra Vitalija – įvairius drambliukus, sūnus Saulius – drugelius, tai ir jai kilo mintis surinkti savo kolekciją, kurią ir pateikė visų dėmesiui.

Šventę pradėjo šeimininkės, su šypsenomis ir gera nuotaika atlikusios dainą apie rudenį ir „Bočių“ himną. Meškalaukio skyriaus  vadovė rašytoja Bronislava Černiauskienė

pasveikino visus su tarptautine pagyvenusių žmonių diena, palinkėjo smagaus, turiningo bendraminčių pasibuvimo. Svečiai atsivežė ne tik rudeninių gėlių, bet ir gražių palinkėjimų

kuo ilgiau išlikti žvaliems, sveikiems, kad pagyvenęs žmogus kuo ilgiau būtų naudingas visuomenei ir jo gyvenimas būtų prasmingas.

Meškalaukio bendruomenės pirmininkė Asta Želvienė ir tarybos narė Daiva Norvaišienė, pasveikinusios susirinkusius su gražia ir prasminga švente, pasidžiaugė, kad „Bočiai“ yra pati aktyviausia organizacija bendruomenėje, jų pagalbos sulauksi ir talkose, ir renginiuose, ir visur, kur tik pakvieti. Rudeninių gėlių puokštėmis ir angelais jos apdovanojo  seniausius bendruomenės žmones. Tai Konstancija Laurinavičienė, Bronius Marčiukaitis ir Stanislovas Tonkūnas, o veikliems „Bočiams“ kaip padėką įteikė laikrodį, kad jis papuoštų jų seklytėlės sienas ir primintų malonaus susitikimo akimirkas.

Susirinkusius senjorus su švente pasveikino Meškalaukio kaimo bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Genė Rakauskienė. Panašaus amžiaus, būdama jų rėmėja, pasidžiaugė kad salėje susirinko tie, kurių širdys nesensta, nesvarbu, kad dar viena raukšlelė atsirado veide, o plaukuose daugėja sidabro gijų. Gera, kad veidus puošia susitikimo džiaugsmo šypsenos, kad visus šildo bendravimo su draugais šiluma.  Bibliotekininke paprašė visų tapti bibliotekos rėmėjais ir dovanoti jai jau perskaitytus naujus žurnalus ir laikraščius, kad taip labai bibliotekose nesijaustų sunkmečio nepriteklius. Ji pakvietė senjorus į spalio 11 dieną bibliotekose vyksiantį internetinį renginį, skirtą jų supažindinimui su interneto teikiamomis galimybėmis, palengvinant jų buitį ir būtį, pakvietė ateiti į biblioteką norinčius mokytis  dirbti kompiuteriu, naudotis internetu.

Pasvalio rajono „Bočių“ bendrijos pirmininkė Danutė Jarumbavičienė, pasveikinusi visus su švente, pakvietė pasiklausyti Pasvalio mišraus ansamblio atliekamų dainų. Visus sužavėjo balsingų dainorių atliekamos dainos, ypač retro stiliaus „damų“ ir „kavalierių“ atliekami seni romansai. Pasvaliečius pakeitė jungtinis Joniškėlio ir Meškalaukio skyrių ansamblis, kuriam vadovauja Joniškėlio kultūros namų administratorė Nijolė Stepulienė. Galingai skambėjo Lietuvos vardo tūkstantmečiui skirtos jų atliekamos dainos. Šventę paįvairino Kiemelių skyriaus pirmininkės Marytės  atliekami humoristiniai monologai.

Besilinksmindami svečiai ir sudaryta valgių vertinimo komisija, paragavę visus konkursinius valgius, nutarė, kad šauniausia šeimininkė yra Marytė Arcimavičienė, komisijai pateikusi „Povą“ ir du pyragus, įdarytus vaisiais ir uogomis. Skaniausią valgį – mišrainę konkursui pateikė Joana Mačiulienė, o gražiausiai sukomponuotas rudens gėrybes visų nuomone pateikė Aliūtė Krikščiūnienė. Nugalėtojos apdovanotos Padėkos raštais ir rudens gėlėmis.

Ilgai sukosi poros šokio sūkuryje, ilgai netilo dainos kaip senais gegužinių laikais. Taip gražiai ir prasmingai linksmintis moka žilagalviai rajono senjorai, kuriuos vienija „Bočių“ bendrija. Iki kitų susitikimų, kol saulelė mums dar šviečia ir širdyse dar ne sutema.

Šventę organizavo Meškalaukio „Bočiai“  ir Meškalaukio kaimo biblioteka.

Pasvalio Mariaus Katiliškio VB Meškalaukio VIPT2 kuratorė, bibliotekininkė Genė Rakauskienė

Foto: D. Norvaišienės


Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. Edita Edita 15 rugpjūčio, 2013

    Sveiki,
    galėtumėte nufotografuoti tarybinių saldainių popierėlių kolekciją ir sukelti į internetą. Taip įdomu būtų prisiminti!!! 🙂

    Dėkui!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.