Press "Enter" to skip to content

Seniūnaičių rinkimai

herbasLapkričio 20 d. (penktadienį) Joniškėlio kultūros namuose įvyks seniūnaičių rinkimai. Mūsų miestelis buvo suskirstytas į tris seniūnaitijas: Linkuvos (Linkuvos ir Žemaitės gatvės), Vytauto (Vytauto, J. Stapulionio, Maironio, Meškalaukio, Birutės, S. Nėries ir pirties gatvės) ir G. Petkevičaitės-Bitės (G. Petkevičaitės-Bitės, Maironio, Meškalaukio, Birutės, S. Nėries ir Pirties gatvės).
Seniūnaičiais pretenduoja tapti: R. Nakčiūnienė (Linkuvos seniūnaitija), D. Ukockienė (G. Petkevičaitės-Bitės seniūnaitija) ir G. Murauskienė ( Vytauto seniūnaitija).
Rinkimai vyks trim etapais: 10 val. bus renkamas Linkuvos, 13 val. – Vytauto, o 16 val. G. Petkevičaitės-Bitės seniūnaitijos seniūnaitis.
Seniūnaičių bus paskelbtas asmuo jei už jį balsuos ne mažiau kaip 50 rinkėjų, arba jis pristatys 50 jį palaikančių žmonių parašų. Rinkimams pirmininkaus miesto seniūnas Steponasas Rimkus.

Pagal Savivaldos įstatymą seniūnaitis atstovauja seniūnaitijos gyventojų interesams seniūnijoje, skatina gyventojus prižiūrėti gyvenamosios vietovės teritoriją, plėtoja ir organizuoja kultūrinį ir sportinį gyvenimą. Prireikus dalyvauja organizuojant gyventojų apklausas ir gyventojų susitikimus. Turi teisę gauti savivaldybės institucijų parengtus teisės aktų projektus ir priimtus teisės aktus, susijusius su seniūnaitijos gyventojais, dalyvauti savivaldybės tarybos komitetų ir savivaldybės tarybos posėdžiuose, kai svarstomi klausimai, susiję su seniūnaitijos gyventojais, ir pareikšti seniūnaitijos gyventojų nuomonę apie poreikius ir interesus šiais klausimais, siūlyti problemų sprendimo variantus.

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. Šaltyšius Šaltyšius 18 lapkričio, 2009

    „Ant Lietuvos“ yra savivaldybių, katarų vadai po 4 – 5 pavaduotojus turi ir dukart tiek patarėjų. Tad kuo seniūnai steponasai prastesni?!
    Sveikinam būsimas seniūnaites! Ateity lauksim seniūnaityčių institucijos! Kad būtų kam „pareikšti gyventojų nuomonę apie poreikius ir interesus“(!!).
    Kiekvienai trobai – savą seniūnaitytę, kiekvienam kaimui – savą …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.