Jums reikės:
1 kiaušinio,
3 riekelių batono,
0,8 l šaldytų arba marinuotų grybų,
4 šaukštų krakmolo,
1 nedidelio svogūno,
0,5 stiklinės pieno,
maltų džiūvėsėlių,
pipirų ir druskos pagal skonį,
aliejaus kepimui.
1. Grybus nuplauti, nusausinti ir kartu su svogūnu sumalti mėsmale.
2. Į sumaltus grybus įmušti kiaušinį, sutrupinti piene išmirkytas ir nusausintas batono riekeles, suberti krakmolą ir džiūvėsėlius (jų reikės tiek, kad iš masės būtų galima formuoti kotletus), pagardinti druska ir pipirais.
3. Iš grybų masės formuoti kotletus, juos apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
4.Patiekti su mėgstamu garnyru.
Skanaus!
Visada Jūsų: Laura ir Grėtė
Labai skanu, ką tik išbandėm. Ačiū
Apie „peršokimą“. Visada imponuoja ieškantis jaunimas: nesvarbu, ar jis eksperimentuotų virtuvėje, darbuotųsi plunksna ar adata su lekalais… Dingojas, kad toks jaunimas n i e k a d a į iškeptą tortą neįbruks iki pažastų Barbės poliamidiniais plaukais… (nors ir toks brukalas nesmerktinas: vienoms – Radžis, kitoms – Juozapaitis!). Klaidžiodamas po šią margą svetainę, įsitikinau, kad seserys Volungevičiūtės kaip sykis ir yra iš tų „ieškančių“ gildijos. Gaspadinystė – smagus hobis, tačiau kažkelintas jausmas kužda, kad jos pasuks į VU ir mums beliks džiaugtis mokykla (pardon, gimnazija) ir mokytoja, jas paruošusiomis studijoms. Štai šičia, panele Vėjau, žinojimas, kaip, kodėl ir nuo kada „u“ ar „ū“ joms tikrai nepamaišys… Džiaugčiausi, jei pagavot kampą tarp šių eilučių ir maisto gaminimo. Beje, aš irgi už „džiūvėsėlius“, bet elektroninį Lietuvių kalbos žodyną (lkz) mudviem pavartyti retsykiais nekenktų…
P. S. O kotletai – skanūs! Ypač iškepti iš kazlėkų su rudmėsėm! Rinktų 5 km link Pušaloto, Lepšynėje…
Po tokio ilgo komentaro likau „be žodžių” 😀
Gurkšnis vandens nepadėtų?..
Žirklėmis iš maksi visada galima padaryti mini…
Atvirkščiai – niekada!
Žinoma, kad tinkamiausi grybai rinkti Lietuvos miškuose (tokius ir mes naudojome). O dėl rašybos, manau, mokytojos klausti visai nebūtina. Kadangi „džiūvėsėlis” kilęs iš žodžio džiūti, tai ir rašome ū .
Tikrai? O gal jamam ir paveizim, ką porina 3w.lkz.lt!
Ypač išsiaiškinam tuos sutrumpinimus DŽ, DŽ¹, DŽ² ir t. t. Studijuojant pravers.
Daugėliškiai kalba: pakol pilvūzas sukūs, tai džiuvėsis ir pastips…
Pritariu, kad turėtų būti džiūvėsis 🙂
Ir žodynas sako tą patį 😀
Bet kaip taip galima nuo maisto gamybos peršokti į lietuvių kalbą…
Kokie grybai tinkamesni: Lepšynės ar Trakelio? O IKI pievagrybiai gal irgi naudotini?
Ir dar: 50 % gaspadinių rašo „džiūvėsėliai“, likęs nuošimtis – „džiuvėsėliai“. Kaip teisingai rašyti – štai klausimas koksai? LG, bėkit ir paklauskit, ką galvoja mokyt. L. Vaitkevičienė.
P. S. Šiaip gi, tai ačiū: grybų karus žinojau, dabar apie grybų kotletus išgirdau…
Savo kulinarinius sugebėjimus galėsite parodyti Kaziuko mugėje mokykloj 🙂
Galėsit atidaryti savo restoraną 😉