Press "Enter" to skip to content

Pasvalio rajone lankėsi švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius

2010 m. vasario 3 d. Seimo nario Antano Matulo dėka Pasvalio rajone lankėsi švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius ir ministro patarėjas Albertas Lakštauskas. Susitikime su Pasvalio rajono savivaldybės vadovais, Savivaldybės tarybos nariais, mokyklų direktoriais, Švietimo ir sporto skyriaus darbuotojais švietimo ir mokslo ministras akcentavo, kad Pasvalio rajono švietimo tinklo sistema yra kryptingai tvarkoma, pertvarkytas tinklas ir klasių komplektavimas, tikslingai paskirstytos lėšos. Iki 2012 m. numatyta, kad vidurinių mokyklų tinklas turėtų išlikti.

Pasak ministro, savarankiška savivaldybės funkcija neformalus ir ikimokyklinis ugdymas yra didžiausias savivaldybės iššūkis. Pasvalio rajono pavyzdys, vietoj uždaromų mokyklų kuriami Vaiko dienos centrai, diktuoja madą kitiems rajonams, nes centrų veikla yra prevencinė. Pasvalio rajone veikia 7 Vaiko dienos centrai, kuriuose mokiniai grįžę iš pamokų turi visas sąlygas ruošti namų darbus, užsiimti kūrybine veikla, skaityti knygas, naudotis internetu, statyti spektaklius, klausytis muzikos, dainuoti ir pan. Moksleivių parlamentas turėtų susilaukti ypatingo palaikymo, nes čia diegiamos demokratinės vertybės.

Sunkmetis palietė švietimo sritį pajamų sumažėjimu. Tačiau šiemet, anot ministro, Pasvalio rajonas bus paremtas mokykliniais autobusiukais ir parama iš investicinių bei europinių programų. Mokykloms ketinama leisti savarankiškiau tvarkyti finansus, todėl bus skirtas deramas pasirengimas. Švietimo sistemoje aktyviai išgyvendinama biurokratinė kultūra. Iš 140 mokyklas reglamentuojančių dokumentų 50 dokumentų tapo rekomendaciniais. Supaprastintų mokyklos dokumentų žingsnių bus ir daugiau. Smurto, patyčių ir patriotinio auklėjimo problemoms bus skirtas dėmesys ir finansavimas. Ministras su mokyklų vadovais dar aptarė klausimus dėl mokinių krepšelio panaudojimo, kaimo mokyklų finansavimo, renovacijos, patriotinio auklėjimo, smurto prevencijos.

Švietimo ir mokslo ministras ir ministro patarėjas Pasvalio Petro Vileišio gimnazijoje aptarė abiturientams aktualius klausimus. Šiemet egzaminų sesija prasidės 2010 m. gegužės 31 d. ir truks 6 savaites. Abiturientų laukia naujovės. Atsisakyta mokyklinių egzaminų, kurie yra integruoti į valstybinius egzaminus. Norint gauti brandos atestatą, reikia išlaikyti 2 egzaminus. 3 egzaminus reikia išlaikyti, kad abiturientas galėtų studijuoti. Šiemet mokiniai galės laikyti ir technologijų egzaminą. Stojimo į 44 aukštąsias mokyklas balas skaičiuojamas iš 3 egzaminų ir vieno brandos balo. Priėmimo prašymą bus galima užpildyti internetu. Renkantis specialybę ministras patarė nesivaikyti madų, nes aukštosiose mokyklose kas antras studentas galės studijuoti nemokamai.

Švietimo ir mokslo ministras teigiamai palaikė Pasvalio Petro Vileišio gimnazijoje elektroninių dienynų diegimo pirmuosius žingsnius, nes elektroniniai dienynai palegvins pedagogo kasdienybę. Taip mokytojams atsiras daugiau laiko, kurį galės skirti bendravimui su mokiniais.

Seimo narys Antanas Matulas, bendraudamas su Pasvalio rajono abiturientais, skatino mokinius mandagiai elgtis su bendraamžiais ir kitais mokiniais, vengti patyčių, žeminimų, atsakingai elgtis švenčiant šventes.

Dalykiniuose susitikimuose su Pušaloto pagrindinės mokyklos ir Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos bendruomenėmis aptarti visi mokyklų bendruomenėms aktualūs klausimai, išklausyti pedagogų lūkesčiai ir sunkumai dirbant pedagoginį darbą. Joniškelio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos istorijos mokytojas Viktoras Stanislovaitis išradingai papasakojo trumpą Joniškėlio miestelio ir mokyklos istoriją. Šiltas apsilankymas Nakiškių vaiko dienos centre pradžiugino vaikų spektakliu, kuriuos parengė centro darbuotoja Skaidra Grabauskienė.

Švietimo ministro Gintaro Steponavičiaus, ministro patarėjo Alberto Lakštausko ir Pasvalio rajono savivaldybės vadovų darbinis pasitarimas baigėsi draugiškomis krepšinio varžybomis su Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos berniukų rinktine komanda. Krepšinio varžybose 14 taškų pesvara 36:22 pergalę iškovojo Pasvalio rajono savivaldybės mero Gintauto Gegužinsko vadovaujama komanda.

Darbinis pasitarimas Pasvalio rajono savivaldybėje

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius Pasvalio Petro Vileišio gimnazijoje aptarė abiturientams visus aktualius klausimus

Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos mokytojų kambaryje

Įsiamžinimo akimirka po diskusijų su Pušaloto pagrindinės mokyklos bendruomene

Drauge su Nakiškių vaiko dienos centro vaikais ir bendruomenės nariais

Susitikimas su Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos bendruomene

Po draugiškų krepšinio varžybų

Šaltinis: www.pasvalys.lt

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.