Press "Enter" to skip to content

„Būkime draugais“

2010-05-13 Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje įvyko prevencinis renginys „Būkime draugais“, kurį organizavo Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai kartu su Lietuvos Šaulių sąjunga, policijos rėmėjais, jaunaisiais šauliais bei jaunaisiais policijos rėmėjais. Renginio dalyvius ir svečius pasveikino Lietuvos Šaulių sąjungos 5-osios Panevėžio apskrities šaulių rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Vladas Petkevičius, Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos direktorius Almantas Kanapeckas bei Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariato viršininkas Marius Jablonskas.   Renginyje dalyvavo septynios 8-9 klasių moksleivių komandos iš Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos, Pušaloto, Pumpėnų, Vaškų, Svalios, Valakėlių ir Ustukių mokyklų.

Prevenciniu renginiu „Būkime draugais“ buvo siekiama į visuomenės saugumo užtikrinimo procesą įtraukti moksleivius, jaunuosius šaulius, skatinant juos bendradarbiauti su policijos darbuotojais, supažindinti su Lietuvos Šaulių Sąjungos veikla. Kad mokiniai artimiau susipažintų vieni su kitais, iš įvairių mokyklų atvykę moksleiviai buvo suskirstyti į mišrias  komandas. Per keletą minučių naujai sukurtų komandų mokiniai turėjo ne tik susipažinti, bet ir bendradarbiaudami sukurti savo komandos prisistatymą atspindintį renginio temą bei atlikti muzikines užduotis. Moksleivius ypač sudomino renginio organizatorių paruoštos vaidybinės užduotys, kurių metu kiekvienas komandos dalyvis turėjo galimybę parodyti savo sugebėjimus,  greitai ir kūrybiškai orientuotis pateiktose situacijose. Po renginio gimnazijos kieme dalyviai buvo vaišinami šaulių išvirta koše ir arbata.

Komisariato viršininkas Marius Jablonskas apdovanojęs komandų dalyvius ir organizatorius, palinkėjo, kad šis renginys taptų tradiciniu, taip pat pabrėžė, kad glaudus bendradarbiavimas su Lietuvos Šaulių sąjunga, tai dar vienas žingsnis, priartinantis policiją prie visuomenės.

Šaltinis: Pasvalio PK

Komentuoti su „Facebook “

9 Comments

  1. akvile lukoseviciute akvile lukoseviciute 17 liepos, 2010

    sia svetaine radau visai nesenai,begalo dziauguosi kad mano gimtineje zmones tokie mieli ir aktyvus,dziugu kad vyksta tiek daug renginiu,gyvenu uzsenije ir labai malonu pamatyti kad mano mokikla jau tapo gimnazija,malonu matyti pazystamus veidus ir jaustis arciau namu,noretusi gal tik truputi daugiau video.Aciu.

  2. Viktoras Viktoras Post author | 20 gegužės, 2010

    Atsiprašau… pasitaisiau… Ačiū už pastabumą.

  3. A! A! 20 gegužės, 2010

    Nuo kada mūsų mokyklos direktorius yra Vladas Kanapeckas?

    • Vėjas Vėjas 21 gegužės, 2010

      Bet tai negi ne geras „Vladas”, galima būtų vladel vadint… o dabar- diralmis@one 😀

      • A! A! 22 gegužės, 2010

        Nu nestumk taip baisiai 😀

      • sargmikas&šlavėjona sargmikas&šlavėjona 23 gegužės, 2010

        Čia realus adresas, Vėjau? Jei taip, tai informatyvu: žmogus ir vardą pasisako, ir taburetę, ant kurios sėdi, pademonstruoja. Du viename!..
        P. S. „Prevenciniu renginiu buvo siekiama į visuomenės saugumo užtikrinimo procesą įtraukti…“ (citatėlė iš teksto). Siūloma užduotis (nemuzikinė!): parašykim šį sakinuką taip, kad suprastų ir senas, ir jaunas… Tarkim, mums jis per sudėtingas, o ir žodžių retai girdimų daug (mat, nesam nei dir, nei pulk, nei pilk…).

        • Vėjas Vėjas 23 gegužės, 2010

          Čia ne jo asmeninis elektroninis paštas, o mūsų visos mokyklos 😀 bent taip buvo pateikta keliuose lankstinukuose apie mūsų mokyklą 🙂

          • A! A! 23 gegužės, 2010

            A ką tau, Vėjeliau, netinka one.lt? 😀
            Taigi labai rimtas puslapis 😀 Ir pažinčių paieškai ir reikalus sutvarkai 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.