Jums reikės:
6 kiaušinių,
2 stiklinių miltų,
1,5 stiklinės cukraus,
1,3 l jogurto,
2 šaukštų želatinos,
700 g braškių,
vanilinio cukraus,
citrinos rūgšties,
cukraus,
1 pakelio želė,
uogų papuošimui.
• Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi (apie 10 min). Į masę sudėkite miltus ir atsargiai išmaišykite.
• Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 190°C orkaitėje 20-30 min.
• Atvėsusį biskvitą perpjaukite į dvi plonas dalis ir supjaustykite gabalėliais.
• 0,5 stiklinėje vandens ištirpinkite truputį cukraus ir citrinos rūgšties. Tirpalas turi būti saldžiarūgštis.
• Sutrinkite braškes, įdėkite šiek tiek cukraus bei vanilinio cukraus.
• Abi biskvito puseles aplaistykite paruoštu tirpalu ir pertepkite trintomis braškėmis.
• Išbrinkintą ir ištirpdytą želatiną truputį atvėsinkite, supilkite į jogurtą ir gerai išmaišykite.
• Kepimo formoje sudėliokite biskvito gabalėlius ir apliekite paruoštu jogurtu.
• Kai jogurtas truputį sustings papuoškite vaisiais ir užpilkite paruoštą ir atvėsintą želė.
• Tortą palikite šaldytuve per naktį.
Skanaus!
Visada Jūsų:
Laura ir Grėtė
atrodo skaniai 😀