Press "Enter" to skip to content

Gimnazistų fotografijos ir kompiuterinės grafikos darbų paroda

Rugsėjo 17 d., prasidėjus Miesto dienos šventės renginiams, biblioteka pakvietė miestiečius į naujos parodos atidarymą. Parodos eksponatai – Joniškėlio gimnazistų fotografijos ir kompiuterinės grafikos darbai. Gimnazistai juos skyrė savo senajai mokyklai, o šiemet iškilmingai pažymėjusiai 200 metų jubiliejų ir gavusiai gimnazijos vardą.

Būsimų parodų autoriai – Joniškėlio gimnazistai

Vienoje seniausių Pasvalio krašto švietimo įstaigų prieš porą metų įrengtas bene moderniausias rajone technologijų kabinetas, kuriame gimnazistai mokomi fotografijos ir kompiuterinės grafikos meno. Mokymus veda dailės mokytoja Laisvutė Razmienė. Parodos atidaryme pristačiusi savo mokinių darbus, mokytoja prisipažino, kad jau seniai svajojo mokyti meninės fotografijos. Tą svajonę pavyko įgyvendinti, kai nuo 2008 m. mokykla ėmė dalyvauti specialiame moderniųjų technologijų projekte, pagal kurį gavo reikiamos įrangos ir lėšų. Ši paroda – tai dalyvavimo projekte rezultatas. Aišku, parodos nebūtų buvę be mokinių pastangų, ir mokytoja visų pirma dėkojo jiems, nepatingėjusiems paieškoti įdomesnių kadrų, kūrusiems tiek gamtos, tiek portretines fotografijas. Tarp gimnazistų kurtų kompiuterinės grafikos darbų eksponuojamas prieš narkotikus agituojantis plakatas „Nebijok tiesos“, kuris buvo premijuotas respublikinėje parodoje. Parodos atidarymo dalyviai turėjo progos susipažinti ir su šio plakato autore – buvusia gimnaziste, o nuo šių mokslo metų pradžios jau Vilniaus dailės akademijos studente Lina Strumskyte.

Parodos atidaryme grojo ir dainavo Joniškėlio gimnazistai, sveikinimus ir nuoširdžius palinkėjimus parodos darbų autoriams bei jų mokytojai išsakė mokyklos direktorius Almantas Kanapeckas, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Kazys Polekas, vyriausioji šio skyriaus specialistė Vida Stokienė, bibliotekos direktorė Danguolė Abazoriuvienė. Parodos pažiūrėti užsuko fotografija besidomintis Pasvalio savivaldybės administracijos direktorius Rimantas Užuotas, suabejojęs, ar tik gimnazistams nepadėjo tėveliai ir sulaukęs garsių prieštaravimų iš salės. Su dovana gimnazijai į parodos atidarymą atėjo ir pasvalietis verslininkas Rimas Želvys. Kalbėjusiųjų palinkėjimai buvo skirti ir tiems Joniškėlio gimnazistams, kurie dar tik pradėjo mokytis dailės mokytojos Laisvutės Razmienės dėstomo dalyko – daugiau tokių gražių darbų ir parodų.

Viena iš parodos autorių – Lina Strumskytė
Saksofonu grojo Augustinas Giedraitis
Skambėjo Joniškėlio gimnazisčių Viktorijos Giedrytės ir Viktorijos Kolčinaitės atliekama daina
Pirmas blynas – neprisvilęs, sveikindamas gimnazistus pirmosios parodos proga sakė Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Kazys Polekas
Joniškėlio gimnazijos direktorius Almantas Kanapeckas sakė tikintis, kad gimnazija surengs dar ne vieną parodą Pasvalyje

Šaltinis: Pasvalio Mariaus Katiliškio viešoji biblioteka

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.