Press "Enter" to skip to content

J. L. Petkevičius sugrįžo į Joniškėlį

 

Miesto seniūno St. Rimkaus rankose V. Trušio mozaika

Po daugiau kaip šimtmečio pertraukos į Joniškėlį sugrįžo gydytojas Jonas Leonas Petkevičius. Tiesa, šįkart jis nelauks jūsų savo darbo kabinete. Nesutiksite jo, važinėjančio po kaimus ir raginančio gyventi švariau ir šviesiau. Nevaikščios jis kartu su dukra Gabriele ir po senąjį Karpių parką. Ir visgi jis sugrįžo…. Sugrįžo, ir nuo šiol iš dailininko profesoriaus V. Trušio mozaikos savo giliu, skvarbiu žvilgsniu žvelgs į visus Joniškėlio ligoninės ir poliklinikos lankytojus.

Dar 2009 metais svarstant, kaip deramai paminėti Joniškėlio mokyklos ir ligoninės 200 metų jubiliejų buvo nuspręsta, jog ši sukaktis yra geriausia proga įamžinti gydytojo Jono Leono Petkevičiaus atminimą. Joniškėlio kraštiečių klubas „Mažupė“ pasiūlė pagaminti ir ligoninės sienos fasadinėje pusėje įmontuoti šioje ligoninėje dirbusio vyr. gydytojo J. L. Petkevičiaus mozaikinę freską. Šį darbą maloniai sutiko atlikti mūsų kraštietis profesorius Vitolis Trušys.

Šiomis dienomis miesto seniūnas S. Rimkus ir Joniškėlio krašto bendruomenių asociacijos prezidentas J. Bagdonas lankėsi Vilniuje pas profesorių V. Trušį ir parsigabeno mozaiką. Akmenskaldžiai iš Linkuvos pagamino granitinį rėmelį bei šį meno kūrinį įmontavo į Joniškėlio ligoninės sieną.

Gydytojo Jono Leono Petkevičiaus įamžinimo kaina – 5000 litų. Džiugu, kad šią idėją palaikė joniškėliečiai bei aplinkinių kaimų gyventojai – jie paaukojo pusę reikalingos pinigų sumos. Kitą dalį sumokėjo klubas „Mažupė“.

Profesoriaus V. Trušio mozaika bus iškilmingai atidengta gruodžio 3 dieną, kai bus minimas ligoninės 200 metų jubiliejus.

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. qq qq 15 lapkričio, 2010

    Gražu, subtilu.
    Ir labai taikliai pasakyta ” savo giliu, skvarbiu žvilgsniu žvelgs į visus Joniškėlio ligoninės ir poliklinikos lankytojus „

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.