Press "Enter" to skip to content

Adventinė pamoka

Š.m. gruodžio 13 d. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitė-Bitės gimnazijos pirmokai ir jų mokytojos Lina Žukauskienė bei Vaida Norvaišienė lankėsi Pasvalio Krašto muziejuje. Čia dalyvavome adventinėje pamokoje „Vidury dvaro meška karo“.

Vaikus muziejaus fojė pasitiko ūkininkas gaspadorius Petras. Jis aprodė savo padargus ir įrankius, papasakoja apie rudens darbus. Gaspadinė Agota visus pakvietė gryčion ir paprašė padėti nudirbti įvairius namų ruošos darbus: suvyti siūlus, pešioti vilnas, suvynioti drobę į rietimą, susukti siūlų giją, sumalti pipirus ir aguonas. Pirmokai dirbo išsijuosę, stengėsi patikėtą darbą atlikti kruopščiai ir iki galo. Po darbų, dengdama Kūčių stalą, Agota papasakojo apie Kūčių vakarienę ir papročius, mokė įvairiausių būrimų.

Netikėtai sulaukėme svečių – senio Kalėdos ir išdykusios meškutės. Jie pasveikino lankytojus su artėjančiom šventėm, pamokė kalėdinių šokių, dainų ir žaidimų. Mokiniai seneliui deklamavo eilėraštukus, dainavo. O koks džiaugsmas buvo, kai  Kalėda pirmokėlius apdovanojo saldainiais!..

Mokinukai dėkojo muziejaus darbuotojams už įdomią pamoką, kurios metu ne tik susipažino su Advento laikotarpio darbais, papročiais, žaidimais, bet ir smagiai praleido laiką, ir pažadėjo  vėl  apsilankyti Pasvalio Krašto muziejuje.

Dėkojame gimnazijos direktoriui už kelionei skirtą autobusą.

Pirmokai ir mokytojos

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.