Press "Enter" to skip to content

Gerumo degtukų akcija

„Kalėdos – gerumo metas, todėl pasidalinkite savo šiluma su tais, kuriems jos labiausiai reikia, – vienišais seneliais. Pirkite mokinių dekoruotas degtukų dėžutes (kaina nuo 1 Lt) ir paremkite šią gerumo akciją. Dėkojame už jūsų gerumą!“

Taip rašoma skelbime, kuris nuo praeitos savaitės pradžios kabo Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazijoje. Gruodžio pradžioje posėdžiavusi mokinių taryba nusprendė, kad Adventas tinkamas metas pasirūpinti tais, kurie per Kalėdas – didžiausią metuose šeimos šventę – jaučiasi blogiausiai, – vienišais seneliais.

-Planuojame aplankyti Joniškėlio mieste bei aplinkiniuose kaimuose gyvenančius vienišus žmonės, su jais pabendrauti ir įteikti po mažą kalėdinę dovanėle, mintimis dalinosi viena iš akcijos sumanytojų gimnazistė Zita Pakštaitytė.

Pinigus, reikalingus dovanoms pirkti, jaunimas sugalvojo rinkti pakankamai originaliu būdu – pardavinėjant degtukų dėžutes.

-Nesinorėjo būti vien prašytojais. Norėjome, kad žmonės mainais už paaukotus pinigus gautų kažką, kas primintų šią akciją. Tada kilo mintis kalėdine atributika papuošti degtukų dėžutes ir „pardavinėti“ jas už simbolinį litą, – pasakojo Zita.

Sumanymas, atrodo, pavyko, per pirmą savaitę buvo parduota beveik 150 degtukų dėžučių už kurias surinkta 300 litų. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos mokinių taryba kviečia visus geros valios žmonės prisidėti prie gerumo akcijos: visą šią savaitę geros valios žmonės kviečiami užsukti į mokyklą ir įsigyti gerumo degtukų.

Gerumo akcijas palaiko ir Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskatė. Kviesdama Advento laikotarpiu prisiminti tuos, kurie labiausiai laukia mūsų paramos ir palaikymo, Prezidentė šiandien lankėsi ir su artėjančiomis Kalėdomis pasveikino Trakų rajono Čižiūnų socialinių paslaugų centro prižiūrimus vienišus senelius ir negalią turinčius žmones.

„Vienu svarbiausių darbų šiemet įvardijome socialinės atskirties mažinimą. Tai reiškia, įsipareigojome pasirūpinti vienišais, įvairius sunkumus išgyvenančiais savo krašto žmonėmis. Neužmirškime ir nepalikime jų vienų ir per šventes, pasidalinkime su jais Kalėdų laukimo džiaugsmu”, – sako Prezidentė.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.