Press "Enter" to skip to content

Mokslininkai kaimo bendruomenes sieks sudominti netradicinėmis žemės ūkio šakomis

Gruodžio 8 d. Pasvalio rajono kaimiškųjų vietovių gyventojai yra kviečiami dalyvauti Šiaulių ir Daugpilio universitetų mokslininkų organizuojamame nemokamame seminare „Netradicinės žemės ūkio šakos“.

Seminaras yra rengiamas atsižvelgiant į 2010 m. pavasarį vykdytą rajono gyventojų apklausą ir jų išreikštą nuomonę dėl aktualiausių tokio seminaro temų. Įvertinus gyventojų atsakymus, gruodžio 8 d. rengiamuose mokymuose bus nagrinėjamos šios temos:

1. Aplinkos tvarkymo (apželdinimas, teritorijų proginė puošyba ir pan.) verslo vystymas.

2. Vaistažolių ir prieskoninių augalų išauginimas.

3. Kenkėjai miškuose ir žemės ūkyje.

4. Genetiškai modifikuoti organizmai: grėsmės ir galimybės.

Mokymai vyks Joniškėlio I. Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokykloje. Renginio pradžia – 10.45 val.

Mokymuose kviečiami dalyvauti Pasvalio rajono ūkininkai, kaimų ir miestelių bendruomenių nariai, smulkieji ir vidutiniai verslininkai, savivaldybių, seniūnijų žemės ūkio specialistai ir visi, kuriems yra aktualu sužinoti apie netradicinių žemės ūkio šakų teikiamas perspektyvas.

Svarbu! – Seminaro dalyviai turės galimybę nemokamai išsitirti savo žemės agrocheminę sudėtį, nustatyti savo auginamų gyvulių ir žuvų organizmuose besiveisiančius parazitus, nustatyti savo auginamų augalų rūšis ir veisles. Norint atlikti minėtus tyrimus, seminaro organizatoriams reikia pateikti ėminius, kurių paėmimo instrukcijų aprašymai yra pateikti Pasvalio rajono seniūnams ir bendruomenių pirmininkams.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.