Press "Enter" to skip to content

Krašto muziejuje varžėsi jaunieji istorikai

Pasvalio krašto muziejuje vyko Sausio 13-osios 20-mečiui skirtos nacionalinės moksleivių viktorinos ,,Laisvės liepsna“ rajoninis turas. Dalyvavo penkios mūsų rajono komandos: Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos „Rags“, Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos „LG–Laisvės gynėjai“, Saločių Antano Poškos vidurinės mokyklos „Baltijos kelio vaikai“, „Laisvės vaikai“ iš Pumpėnų vidurinės ir „Svaja“ iš Vaškų vidurinės mokyklų. Moksleiviai varžėsi dėl garbės atstovauti Pasvalio rajonui viktorinos finale vasario 9 d. Vilniuje. Jame dalyvaus po tris komandas iš kiekvieno šalies rajono.

Jaunieji istorijos žinovai nepasimetė susidūrę su užduotimis. Iš pradžių teatralizuotai prisistatė žiūrovams, o po to jau rimtai kibo į darbą. Žinių „žaibo“ turnyre jėgas išmėgino komandų kapitonai. Čia geriausiai pasirodė gimnazistų lyderiai Jonas Mulevičius (Pasvalys) ir Miglė Pučetaitė (Joniškėlis). Kietas riešutas buvo komandinis testo sprendimas. Komandų laukė ir gyvas klausimas, kurį paruošė Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos Krašto kultūros dokumentavimo centro vedėja Vitalija Kazilionytė. Kad į jį atsakytų, viktorinos išvakarėse dalyviai lankėsi parodoje „Sausio barikados: anuomet ir dabar“. Lemiama užduotis buvo kūrybinė: moksleiviai rašė notą, pareiškimą, užuojautą ar kreipimąsi į tiesioginius Sausio 13-osios įvykių dalyvius.
Jaunimas įrodė, kad neblogai išmano svarbų Lietuvos istorijos etapą – kovą už laisvę. Nacionaliniame viktorinos finale mūsų krašto garbę gins abiejų gimnazijų ir Vaškų vidurinės mokyklos komandos. Sėkmės galime tikėtis, ypač jeigu turėsime tokius sirgalius, kokie atlydėjo geriausiai viktorinoje pasirodžiusią Joniškėlio gimnazistų komandą.

Niekas neliko be dovanų. Dalyvius sveikino Pasvalio rajono savivaldybės vadovai, o Seimo narys Antanas Matulas padovanojo neseniai pasirodžiusią signataro Romualdo Ozolo 1990–1992 m. dienoraščių knygą „Aušros raudoniai“.

Šaltinis: www.pasvalys.lt

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.