Press "Enter" to skip to content

Kviečiame lankyti karate treniruotes

kyokushin karatėRokiškio klubo”SAMURAJUS” filialas kviečia  vaikus nuo 8metų ir suaugusius lankyti karate treniruotes. Užsiėmimai vyksta Joniškėlio Petkevičaitės-Bites gimnazijoje.  (Nuo vasario 1 d.treniruočių laikas keisis)

Trenerio asistentas Gintaras Kazilionis

Tel.8 685 71040

El.p.:  kazilionis.gintaras@gmail.com

Apie kyokushin karatė

Karatė – nuostabus menas, jungiantis dvasios stiprybę ir kūno vikrumą. Karatė galima apibūdinti kaip savigynos būdą kaip savo fizinio pasiruošimo ir koordinacijos tobulinimo priemonę. Tai sporto šaka, kuri padeda sumažinti įtampą ir agresiją, priemonė,  vystyti ištvermingumą, pasiaukojimo savybes ir, galiausiai, karatė -tai gyvenimo filosofija ir gyvenimo būdas.

Karatė išvertus iš japonų kalbos reiškia tuščia ranka. Ši sąvoka atsirado XVII amžiaus pradžioje, kai japonai užgrobė Okinavą. Tuomet vietiniams gyventojams buvo draudžiama turėti bet kokius ginklus ir  jie, siekdami apsiginti nuo plėšikų ir prievartautojų, mokydavosi kovos meno – apsiginti tuščiomis rankomis. Karatė raida buvo labai sudėtinga. Iš daugelio įvairių, jau seniau naudotų kovos būdų, karatė paėmė jai naudingus veiksmus ir pratimus, juos tobulino bei kūrė naujus. Pirmasis susisteminęs karatė techniką buvo Gičin Funakoši – profesorius iš Okinavos, kuris 1922 metais atvežė karate meną į Japoniją. Būtent pas jį karatė meno mokėsi legendinis Matsutatsu Oyama, kuris apibendrinęs keleto kovos būdų naudojamą techniką sukūrė naują karatė stilių – kyokushin.

Kyokushin šiandien yra žinomas kaip stipriausias karatė stilius, išsiskiriantis atletiškumu, jėga, paprastais ir efektingais veiksmais. Kyokushin – tai kovos mokslas ir filosofija, sukurtas iš gilios

senovės kilusios žmogaus minties, talento, patirties ir sunkaus darbo. Sukūręs naują karatė stilių, M.Oyama įkūrė ir organizaciją, vienijančią kyokushin stilių sportuojančius žmonės, pavadinimu

Kyokushinkai. Kyokushinkai išvertus iš japonų kalbos reiškia absoliučios tiesos bendruomenė. Tai ne tiek sportas, kiek gyvenimo kelias, kurio pagrindiniu tikslu yra maksimalių dvasinių ir fizinių žmogaus galimybių vystymas bei išsilaisvinimas iš ydų ir prietarų. Absoliučios tiesos įsikūnijimo žmogus siekia per sunkius nuolatinius užsiėmimus, dvasines – psichologines treniruotes ir griežtą tvarką. Tai paaiškina ir tas faktas, kad nepaisant plataus Kyokushinkai mokyklų ir klubų paplitimo, jose visam laikui pasilieka tik stipriausi ir atkakliausi. Kyokushin karatė sukūrėjas Matsutatsu Oyama sakė, kad aukščiausias karatė tikslas yra ne paprastas fizinis vystymasis, bet geriausių žmogaus savybių visumos siekimas. Jei dvasinis vystymasis ignoruojamas, karatė užsiėmimai tampa beprasmiais. O dvasinis karatė pagrindas yra formuojamas būtent per atkaklias fizines treniruotes. Nors po M.Oyamos mirties jo sukurta organizacija suskilo į keletą atskirų organizacijų, visos jos remiasi ir vadovaujasi M.Oyamos sukurta filosofija, teorija ir praktika.

Komentuoti su „Facebook “

7 Comments

  1. marija marija 23 sausio, 2011

    O tai jos mokamos tos treniruotes?

  2. Kudo Kudo 20 sausio, 2011

    Geriau būtų Taekwondo ar Kudo koks, iš to karatė nieko gero…

    • takas takas 29 sausio, 2011

      Gerai ar blogai?Tai gali pasakyti tas kas supranta…ir daro.Isleisti mintį-lengviausia.Priverst save mokytis kovos menų-sudetinga.Nesvarbu ar tai kudo,ar karatė.Lieka tik vienetai…

  3. llj llj 17 sausio, 2011

    as lankau ir kvieciu visus prisiujungti. trenituotes idomios, nors pareikalauja ir jegu ir atkaklumo. dirbam jau 4menesius ir tie, kurie liko nezada mesti, nes juk egzaminas jau uz keliu savaiciu.

  4. P. P. 17 sausio, 2011

    perskaičiau: „Kviečiame darytis tatuiruotes” 😀 😀 😀 😀 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.