Press "Enter" to skip to content

Kaip neutralizuoti konservantą „E”?

Foto: www.sos03.lt

Viešai prabilus apie neigiamą konservantų įtaką žmogaus organizmui, Maisto ir veterinarijos tarnybos pranešimus apie gamintojų piktnaudžiavimą, žmonės daug atidžiau pradėjo rinktis maisto produktus, ypač galvodami apie savo vaikus. Kuo didesnis kiekis konservantų maisto produktuose, tuo jie nuodingesni. Didžiausia problema ta, jog tikslų konservantų kiekį sužinoti sunku. Deja, „E” neišvengtinas, tačiau žalą sumažinti galima.

Didžiausia žala – pažeista imuninė sistema

Ilgalaikis konservantų poveikis kol kas dar nėra iki galo ištirtas, tačiau, pasak mokslininkų, jau dabar nustatyta, kad konservantai itin kenkia imuninei sistemai. Sutrikus imuninei sistemai, padažnėja chroniškų ligų recidyvai, peršalimo ligos, kurios sunkiai gydomos. Kyla grėsmė susirgti plaučių uždegimu, lėtinėmis plaučių ligomis, astma ir kt. Tad didelis dėmesys turi būti skiriamas priemonėms, užkertančioms kelią imunitetui silpti.

Konservantų randama net kūdikių mišiniuose

Atsižvelgiant į tai, kad konservantai ugdo skonio pojūčių dezorientaciją, gamintojams daugelį medžiagų, žymimų raide „E”, yra uždrausta dėti į kūdikiams skirtus produktus. Tačiau vis tik jų neišvengtina gaminant kūdikių mišinius. Be to, medicinos specialistai 2 metų vaikui leidžia valgyti visus maisto produktus.

„Naujagimių ir kūdikių imunitetas labai silpnas. Vaiko organizmo apsaugai didžiulę reikšmę turi maitinimas krūtimi, tačiau dėl tam tikrų priežasčių kai kurios moterys kūdikių savo pienu nemaitina. Tuomet tenka rinktis iš alternatyvų, kurių didžioji dalis gaminamos, naudojant „E”. Taigi ir taip silpnas kūdikio imunitetas yra dar labiau silpninamas. Tai iš tiesų didelė problema, su kuria susiduria vis daugiau tėvų”, – tikina farmacijos specialistas Mantas Jakimavičius ir pabrėžia, kad silpną imunitetą turintis kūdikis, vaikas ima sirgti įvairiomis mikrobų, virusų, parazitų sukeltomis ligomis.

Kaip sumažinti „E” žalą žmogaus organizmui?

Kaip medicinos specialistai pataria, pirmiausiai reikia stengtis rinktis sveiką maistą, kuriuose būtų randama kuo mažiau sintetinių konservantų. Taip pat vienas iš būdų stiprinti imunitetą – kasdien vartoti natūralų skysto pavidalo greipfrutų sėklų ekstraktą, kuris yra laikomas natūraliu bioflavonoidų šaltiniu. Jis tarsi natūralus organizmo pagalbininkas, ypač reikalingas esant nepalankiems orams, nepakankamai mitybai, nusilpus organizmui, siaučiant virusams, esant peršalimui ar sergant aplinkiniams. Greipfrutų sėklų ekstraktas stiprina imuninę sistemą, kuri padeda apsisaugoti nuo mikrobų, virusų, parazitų, svetimų baltymų ir kitų, genetiškai nepriimtinų medžiagų.

Medicinos specialistai įspėja, kad savimi būtina rūpintis: sveikai maitintis, ilsėtis, mankštintis, jei šio režimo laikytis sunku, nepamiršti natūralių imunitetą stiprinančių priemonių.

Komentuoti su „Facebook “

2 Comments

  1. 123 123 24 vasario, 2011

    Apsilankykite http://www.sveikasvaikas.lt-ten viskas aisku ir suprantama…istirta labai daug produktu,kurie pardavinejami musu parduotuvese…tikrai puikus vedlys,renkantis maisto produktus.Beje, nustebsite, kai suzinosite, kad taip peikiama CocaCola turi maziau blogybiu(kenksmingu E), nei kai kuri lietuviska gira.

  2. BioflavAnoidas BioflavAnoidas 24 vasario, 2011

    Žmonės gerieji, valgykit imuninę sistemą stiprinantį greipfrutų sėklų ekstraktą! Jis padeda apsisaugoti nuo mikrobų, virusų, parazitų, svetimų baltymų ir kitų, genetiškai nepriimtinų medžiagų.
    Primenu, kad 99,9% susirgusių prostatos vėžiu, valgė agurkus, bet nevalgė greipfrutų sėklų ekstrakto!
    Dėl to ir susirgo…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.