Press "Enter" to skip to content

Pakruojo rajono mokyklų vadovų viešnagė Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje

Saulėtą ir šaltą vasario 19-osios šeštadienio rytą nemažas būrys Pakruojo rajono švietimo įstaigų vadovų atvyko į Pasvalio rajono Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnaziją.

Gimnazijos mokytojai ir administracija, besirengiantys balandžio mėnesio pradžioje paminėti Gabrielės Petkevičaitės-Bitės 150-ties metų jubiliejų ir patys triūsiantys kaip bitelės, laukė atvykstančių svečių, nes turėjo ką jiems parodyti, kuo pasidalyti.

Apie gimnaziją, jos istoriją trumpai papasakojo mokyklos direktorius Almantas Kanapeckas. Jis  apžvelgė ilgą ir  sudėtingą Joniškėlio  mokyklos  200 metų kelią.  Na, o prisimindamas tą laikotarpį, kai 2006 metais vyko mokyklos renovavimo darbai, jis nepagailėjo ir humoro. Tačiau svarbiausia  tai, kad, net vykstant renovavimo darbams, pamokos mokykloje nenutrūko.

A. Kanapeckas taip pat prisiminė  mokyklos kelią į gimnaziją.

Gimnazijos istorijos mokytojas Viktoras Stanislovaitis svečiams vaizdingai išdėstė Joniškėlio istoriją. Žmogus, niekada nematęs ir net negirdėjęs  apie tokį miestelį, po mokytojo pasakojimo tikrai neatsispirs pagundai ir žūtbūt  pasistengs jį aplankyti ir pamatyti.

Kadangi  gimnazijos mokiniai ir mokytojai garsėja kaip geri filmų kūrėjai, tai ir svečiams buvo pasiūlyta pažiūrėti filmo „Gabrielė“ pirmąją dalį.

Po istorinės praeities dvasios su žymiosios Petkevičių šeimos istorija, Karpių indėliu į Joniškėlio ir visos Lietuvos žmonių  gerovę, gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vanda Mockūnienė visus „perkėlė“ į dabartį  ir trumpai  supažindino pakruojiečius su  gimnazijos prioritetais ir galimybėmis. Ji pasidžiaugė abiturientų  laikomų valstybinių brandos egzaminų rezultatais, kalbėjo apie ugdymo programas, gimnazistų pasirinkimo galimybes bei ugdymo proceso tobulinimo perspektyvas.

Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos pedagogai turi nemažai mokomųjų dalykų integravimo patirties vykdant ugdymo procesą. Apie tai svečiams papasakojo mokytoja metodininkė Rita Karpavičienė. Teminis integravimas pasiteisino – mokiniai per apklausas pasisako, kad jiems labiau patinka integruotos pamokos.

Mokytoja metodininkė Jolanta Snicorienė supažindino su formaliojo ir neformaliojo ugdymo integracija bei projektais, kuriuose dalyvavo  gimnazijos mokiniai ir mokytojai. Tai – „Išjunk šviesą“, kuriame nebuvo apsiribota vien  gimnazijos sienomis, bet  buvo įtraukta ir miestelio bendruomenė. Kitas, masiškiausias projektas, „Ekologinis šviesoforas“, taip pat „Tyrėjų naktis“ – kitoks žvilgsnis į mokslą bei mokslininkus ir nemažai kitų.

Mokytoja metodininkė Laisvutė Razmienė pasidalijo patirtimi, kaip sekasi pritaikyti menų programas ugdymo procesui.

Dar daug ką turėjo svečiams papasakoti gimnazijos mokytojai: apie verslumo ugdymą, praktinių  žinių taikymą bei neformaliojo ugdymo organizavimą gimnazijoje ir kt. Tik gaila, pakruojiečiai jau turėjo skubėti į kitą susitikimą. Tad visi dar pasižiūrėjo nuotaikingą filmuką apie V(a)idutį ir, prie arbatos puodelio trumpai pasikalbėję bei pasižadėję dažniau rengti tokius susitikimus,  svečiai išskubėjo pas kolegas į kitas mokymo ir ugdymo įstaigas.

Na, o Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos mokytojai, pilni naujų planų ir užmojų, pasiliko tęsti darbus savo jaukioje, mieloje gimnazijoje, kad visada galėtų ištarti kadaise  gimnazijos  globėjos, rašytojos, filantropės, švietėjos Gabrielės Petkevičaitės-Bitės pasakytus žodžius: „Dedu pastangas išauklėti kultūringus, susipratusius savo šalies piliečius“…

Mokytoja metodininkė Kazimira Anciulevičienė

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.