Press "Enter" to skip to content

Į pavasarį – poezijos sparnais

Kovas, ant sparnų atskraidinęs pavasarį, vieną po kitos „dalina”  šventes. Kazimierinės, Užgavėnės, Moters diena, Kovo 11-oji…
Beje, kovo 8-ta šiemet „sutalpino” net dvi šventes. Apie Užgavėnių čigoniškus aprėdus, velnių, ubagų erzelynes ir Kanapinio bei Lašininio rietenas nepasakosiu – kas norėjo, tas matė ir girdėjo. Gal nežino tik to, kad išdidusis Gavėnas taikėsi seniūno kėdę užimt. Bet blynų netrūko,
geros nuotaikos – irgi. Išsidūkta, pavasariškos nuotaikos – per akis!
Nuo riebaus maisto apsunkę,dauguma nuėjo ilsėtis, bet šventė tęsėsi. Skelbimai kvietė į kultūros namuose vyksiančią popietę „POEZIJOS SPARNAI”. Į renginį rinkosi  tie, kuriems poezija artima širdžiai,kurie joje randa dvasinį peną, teigiamas emocijas. Prie garuojančios arbatos, kvapus skleidžiančių saldumynų, nors ir negausiai susirinkę, turėjo puikią progą paklausyti Joniškėlyje apsigyvenusios poetės Vlados Banilytės -Kvedarienės poezijos. Popietę pradėjo N.Stepulienė ir J.Giedraitienė, atlikusios dainą pagal autorės žodžius. V.Petrauskienė pasveikino su šventėmis, palinkėjo linksmai praleisti popietę ir vairą perdavė poetei.
Pilna energijos, humoro, žaismingo sąmojo, visai nejuntanti bėgančių metų naštos, lyg šviežio oro gūsį, pabėrė poetė savo eiles. O jų daug – net kelios knygelės išleistos. Beto, ji ir puiki aktorė, ne tik skaitovė! Klausėmės eiliuotų žodžių apie gyvenimą, meilę, žmogų, moteris. Kad neliktų tik klausytojais ir „netinginiautų”  poetė klausytojus „įdarbino” – teko rinktis kūrinius iš jos knygų ir rodyti „skaitymo meną”. Kad yra mūsuose puikiai skaitančių,galiu patvirtinti ir aš.Labai šauniai pasirodė prekybininkė D.Letulienė,mažai atsiliko jos kolegė A.Pečiukienė. Džiaugėsi poetė jų sugebėjimais,bet pasigedo ,,vieno rašančio ir labai puikiai skaitančio,, .Jo pavardės neminėjo,bet visi puikiai suprato,kas jis.
Eiles keitė dainos,atliekamos „Ramunėlių,”, poetės pašmaikštavimai.Apie tai,kokių sutapimų nutiko jo gyvenime,papasakojo poetės vyras Albinas.Jam už kantrybę negailėta plojimų.Beje,šioje popietėje dalyvavo tik du vyrai.Antrasis- Tomas,fiksavęs šventines akimirkas  ir nusipelnęs autorės išskirtinio dėmėsio.
Kas pasakė, kad Moters diena – atgyvena? Gražiai pabendrauta,praturtintos sielos. Gėlės pražydo ne tik poetės, bet ir visų moterų rankose. Popietė tikrai neprailgo. Dėkingi klausytojai gerb.Vladai linki dar daug kūrybinių minčių ir naujų knygelių, tikėdami, kad tokių susitikimų bus ne vienas. Taip pat ačiū popietės organizatorėms!
Bibliotekininkė Aldona
Tomo Maikštėno fotografijos
Vlada Banilytė - Kvedarienė
Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.