Press "Enter" to skip to content

Joniškėlio matematikų triumfas

“Mokytoja, važiuojam namo, šios varžybos ne mums…“ -tarstelėjo kažkuris Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos mokinys,išvydęs sąrašą mokyklų,su kuriomis teks varžytis. Kauno VDU „Rasos“, Klaipėdos „Ąžuolyno“, Šiaulių Simono Daukanto, Utenos Adolfo Šapokos ir  kitos garsios ir stiprios Lietuvos gimnazijos praeitą penktadienį dalyvavo Pakruojo krašto jaunųjų matematikų komandinėse varžybose MADI-2011. Pasvalio rajonui atstovavo  Petro Vileišio ir G. Petkevičaitės – Bitės gimnazijų mokiniai.

Ši šventė jau keletą metų vyksta Pakruojo „Atžalyno“ gimnazijoje. Ją organizuoja Vilniaus matematikos ir informatikos fakultetas, Šiaulių matematikos ir informatikos fakultetas, Pakruojo suaugusiųjų ir jaunimo švietimo centras. Renginio metu mokiniai klausėsi paskaitų, laužė galvas bandydami išpainioti logikos mįsles ir, be abejo, sprendė uždavinius. Ne mažiau intensyvi programa laukė ir mokytojų. Jie klausėsi Šiaulių universiteto lektorių paskaitų, dalinosi gerąja patirtimi, taisė, vertino ir analizavo mokinių darbus.

Jaunieji matematikai varžėsi dviejose I-II ir III-IV gimnazinių klasių amžiaus grupėse. Joniškėliečių nerimas buvo be pagrindo. I-II klasių grupėje ( Joniškėliui atstovavo Tomas Masilionis, Evelina Plačiukaitė, Danguolė Gasinskaitė, Miglė Pučetaitė ir Monika Žilytė) puikiai susidorojo su užduotimis ir iš  16 dalyvavusių komandų užėmė garbingą antrąją vietą. Nugalėtojų laurai atiteko Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos auklėtiniams. Šiek tiek prasčiau sekėsi III-IV klasių grupės mokiniams, tačiau ir čia Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės mokiniai parodė deramą žinių ir įgūdžių lygį ir pateko į geriausiųjų dešimtuką.

Varžybose dalyvavusi Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos komanda abiejuose pogrupiuose užėmė garbingą ketvirtąją vietą.

Kelionė namo neprailgo. Vaikai džiaugėsi pelnyta pergale ir dėkojo savo mokytojoms Reginai Žilienei bei Vidai Vasilevičiūtei už žinias, leidusias įveikti stiprius priešininkus.

 

Komentuoti su „Facebook “

4 Comments

  1. D D 9 kovo, 2011

    eina sau dar ir joniskelio puslapyje idejo mus;D.

  2. tute tute 8 kovo, 2011

    Man regis čia mokytojas o ne mokytojos rašo 🙂

  3. qq qq 8 kovo, 2011

    Šaunuoliai 🙂 🙂 🙂
    Ir ačiū puikioms mokytojoms, kurios paraso sias žinutes 🙂

  4. AMK AMK 8 kovo, 2011

    Nu va kaip gerai:D

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.