Press "Enter" to skip to content

Fizas BioChemis 2011

Kovo 24 dieną Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazijoje nuo pat ryto šurmuliavo daugybė svečių, atvykusių iš įvairių Lietuvos vietų. Viso to priežastis – jau tradiciniu tapęs gamtos mokslų konkursas – Fizas BioChemis. Jau antrus metus šis konkursas Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazijos mokytojų ir mokinių iniciatyva  pavasarį suteikia galimybę  7-12 klasių mokiniams pasitikrinti savo fizikos, biologijos ir chemijos žinias ir dar parungtyniauti su bendraamžiais iš įvairių Lietuvos mokyklų. Renginio organizatorė mokytoja Rita Karpavičienė džiaugėsi, kad šiemet dvigubai daugiau Pasvalio rajono mokyklų  pasiryžo dalyvauti konkurse.

Ir ne vien Pasvalio rajono mokiniai  sprendė įvairias užduotis ir stengėsi įrodyti, kad jie geriausi. Atvyko gimnazistai iš Vilniaus Vasilijaus Kačialovo gimnazijos, su kuria Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazija yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį, Kauno rajono Čekiškės Prano Dovydaičio  ir Panevėžio 5-osios vidurinių mokyklų mokiniai.

Pirmiausia visus smagiai nuteikė visų mokyklų komandų  linksmi ir spalvingi prisistatymai. Konkurso dalyviams  netrūko išmonės ir humoro, kad iš pat pradžių patrauktų dėmesį.

Paskui prasidėjo rimtas darbas. Mokiniai iš Pasvalio rajono Vaškų, Pumpėnų ir Saločių vidurinių mokyklų, Ustukių, Pajiešmenių, Daujėnų, Pušaloto, Svalios ir Lėvens pagrindinių mokyklų bei Pasvalio Petro Vileišio, Vilniaus Vasilijaus Kačialovo gimnazijų ir svečiai iš Panevėžio 5-osios vidurinės mokyklos bei Kauno rajono Čekiškės Prano Dovydaičio vidurinės mokyklos pasiskirstė po klases ir rimtai kibo į darbą. Mat 11-12 klasių mokiniams užduotis rengė net Vilniaus Universiteto Gamtos fakulteto studentai.

Na, o tuo metu, kol mokiniai „prakaitavo“ prie nelengvų užduočių, juos atlydėję mokytojai turėjo progą dalyvauti seminare „Kolega – kolegai: dalykų integracija + vertinimas/ įsivertinimas“. Savo darbo patirtimi dalijosi  mokytojos iš Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazijos . Jolanta Snicorienė padarė pranešimą „Gamtos mokslų integracijos galimybės pamokose ir popamokinėje veikloje“, Elida Cibulskienė  kalbėjo apie įsivertinimo būdų įvairovę ir jų taikymo  galimybes pamokose. Apie įsivertinimo būdų taikymo biologijos pamokose pranašumus ir trūkumus papasakojo mokytoja Rita Karpavičienė, o apie  „Įsivertinimo būdų taikymo lūkesčius ir rūpesčius“  pasidalijo patirtimi mokytoja Laimutė Vaitkevičienė. Turėjo apie ką papasakoti kolegoms ir viešnios iš Kauno rajono Čekiškės  Prano Dovydaičio vidurinės mokyklos Ingrida Subačienė ir Laimutė  Rutkauskienė. Jos padarė pranešimą tema „Įvairių dalykų ir informatikos integracija: pliusai ir minusai“.

Taigi nei mokiniams, nei mokytojams tą saulėtą ketvirtadienį laikas neprailgo. Greitai pralėkė kelios valandos ir mokiniai, atlikę visas užduotis, išėjo su mokytoju Viktoru Stanislovaičiu į  Joniškėlio „Žemaičių“ parką trumpai susipažinti su jame esančiomis įdomybėmis ir šventuoju akmeniu. Akmuo renginio dalyviams padarė didelį įspūdį ir, be abejo, jie dar ne kartą norės sugrįžti ir į Joniškėlio gimnaziją, ir  prie kitų Joniškėlio įžymybių.

Atėjo svarbiausias momentas – konkurso nugalėtojų apdovanojimas. Visų širdys virpėjo, nes gauti  nugalėtojo prizą – Bitutę- didelė garbė.  Ir visos trys Bitutės „išskrido“ iš Joniškėlio. Tarp 7-8 klasių tarpe Bitutę laimėjo Panevėžio 5-osios vidurinės mokyklos komanda, o dar dvi Bitutes išsivežė Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos  9-10 ir 11-12 klasių komandos.

Taigi gamtos mokslų konkursas „Fizas BioChemis“ pasibaigė, o jo rengėjai ir, be abejo, svečiai išsiskirstė su viltimi, kad  ir kitais metais, pavasarį, vėl susirinks išbandyti savo jėgas. Tuo labiau kad konkurso rengėjai dabar yra dėkingi jo rėmėjams  ūkininkams Odetai ir Algirdui Rapkevičiams, Sauliui ir Vilmai Čabams, Emilijai ir Albinui Leimontams bei  verslininkei Sigitai Kvedarauskienei.

Konkurso organizatoriai dėkingi gimnazijos mokytojams ir ypač mokiniams, be kurių šis konkursas vargu ar būtų ne tik kad įvykęs , bet ir pavykęs. Kol gimnazijoje bus nuoširdžių, aktyvių, atsakingų, norinčių bendrauti mokinių, tol ir toliau mūsų gimnazijoje vyks įvairūs, įdomūs renginiai.

 

Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos

lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Kazimira Anciulevičienė

Vilniaus Vasilijaus Kačialovo gimnazijos mokiniai
Biologijos užduotis "kremta" joniškėliečių komanda
Kauno rajono Čekiškės Prano Dovydaičio vidurinės mokyklos komanda
Panevėžio 5-osios vidurinės mokyklos mokiniai
Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos komandos

 

 

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.