Press "Enter" to skip to content

Bendradarbiauti pradeda savivaldybių atstovai ir jaunimas

Ketvirtus metus iš eilės Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) vykdomas projektas „Struktūrinio dialogo stiprinimas regionuose 2011-2012“ galbūt skamba kiek sudėtingai, matyt, ir įsiminti jį iš pirmo karto vargu ar pavyktų. Tačiau jo esmė labai paprasta: rasti dviems skirtingoms pusėms, dirbančioms su jaunimu, priimtinus ir naudingus sprendimus, padėsiančius rezultatyviau spręsti savivaldybėje iškylančius su jaunu žmogumi susijusius aktualius klausimus.

Pirmąjį liepos savaitgalį įvyksiantis aštuonių projekto partnerių planavimo susitikimas bus skirtas būsimoms projekto veikloms aptarti: „Projekto partneriai pasidalins atsakomybėmis, bus suplanuotas aiškus įvairių projekto veiklų grafikas. Po šio planavimo susitikimo kiekvienoje partnerės organizacijos savivaldybėje presidės konkretus savarankiškas darbas stiprinant struktūrinį dialogą tarp jaunimo organizacijų ir vietos savivaldybės atstovų”, – sako LiJOT Prezidentas Šarūnas Frolenko.

Šiemet projekte dalyvauja aštuoni skirtingų šalies regionų partneriai. Tai Joniškio rajono jaunimo sąjunga „Apskritasis stalas”, Jurbarko jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritas stalas”, Rokiškio jaunimo organizacijų sąjunga „Apvalus stalas”, Šilalės rajono visuomeninių jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas”, Panevėžio jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas”, Alytaus visuomeninių jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas”, Akmenės rajono jaunimo ir jaunimo organizacijų sąjunga „Jaunimo apskritasis stalas” ir Pasvalio rajono jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritas stalas”.

Projekto koordinatorius Mantas Zakarka pažymi, kad projekto partneriai patys apsisrendžia dalyvauti veiklose: „Aktyvus jaunimas pats puikiai mato situaciją ir renkasi – reikia jiems dalyvauti projekte ar ir be šios iniciatyvos bendros veiklos su savivaldybės atstovais klostosi puikiai. Kita pusė taip pat visada sutinka būti projekto dalyviais, dar neteko sulaukti atsisakančiųjų ar nematančių šių susitikimų prasmės”.

Projekto koordinatorius primena, kad vietos valdžiai (savivaldybėms) duota teisė savarankiškai spręsti ne vieną klausimą, darantį įtaką žmonių gyvenimo kokybei bei užimtumui. Vienas iš tokių savivaldybėms priklausančių klausimų – ikimokyklinio ugdymo, vaikų ir suaugusiųjų neformaliojo švietimo, vaikų ir jaunimo užimtumo organizavimas. „Dažnai pasigendama žmonių, veikiančių atitinkamose srityse, įtraukties į savivaldybių darbo procesus, o ypač – jaunimo. Projektas „Struktūrinio dialogo stiprinimas regionuose 2011-2012” skirtas būtent tam, kad ribos tarp šių dviejų pusių veiklų mažėtų, o bendrų tikslų – daugėtų”, – sako M. Zakarka.

Projektą organizuoja Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT), finansuoja – Europos Sąjungos programa „Veiklus jaunimas“.

 

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.