Press "Enter" to skip to content

Sveikai maitinuosi – esu energingas

Spalio 28 d. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje šurmuliavo pradinukai. Jie buvo pakviesti  į rudens gėrybių šventę „Sveikai maitinuosi – esu energingas“.

                      Ši šventė – viena iš gimnazijos pradinių klasių mokytojų parengto projekto „Sveikos gyvensenos ugdymas pradinėse klasėse“ veiklos dalių.

                      Jau nuo rugsėjo mėnesio mokiniai diskutavo  apie taisyklingos laikysenos formavimą, fizinį aktyvumą, grūdinimąsi, atliko tyrimą „Ar kuprinė nesunki?“ – vieną savaitę svėrėme visų pradinukų kuprines, kad sužinotume, ar ji ne per sunki (turi būti ne daugiau kaip 10-15 proc. mokinuko svorio, o tuščia turi sverti tik iki 700 g). Pratinomės joje nešti tik reikiamas mokymosi priemones.  Kalbėjomės apie kūno švarą, odos funkcijas, higieną, išsiaiškinome, kodėl turi būti švarūs drabužiai, patalynė. Susitikome su odontologe Stasilioniene. Vaikai dalyvavo paskaitoje-diskusijoje apie dantukų priežiūrą, mokėsi taisyklingai valytis dantukus.

                      Išsiaiškinę vaistažolių gydomąsias savybes ir paruošę pasirinktos vaistažolės pristatymą į aktų salę susirinko Joniškėlio gimnazijos, Meškalaukio ir Švobiškio skyrių pradinukai. Šventę pradėjo mokytojos D. Norvaišienės paruošti jaunieji aktoriai, parodę nuotaikingą spektakliuką „Gražuolė morkytė”, bei jaunieji dainorėliai (mokytoja V. Norvaišienė). Renginio vedėjai Antanas ir Beata (mokytoja R. Morkūnienė) šventę pradėjo J.Anusauskienės eilėraščiu:

Kokios gražios, rudenėli,
Tavo aukso garbanėlės.
Apsiaustėlis tavo rainas.
Akyse tos spalvos mainos.

O daržovių, vaisių, grybų –
Neapsakoma gausybė.
Rudenėli, ačiū tau,
Kad šiandien tave matau.

      Buvo sudarytos net 8 komandos, kurios varžėsi įvairiose rungtyse: vaikams teko pamankštinti kojeles –  mašina nuvežti obuolius į nurodytą vietą, nunešti kaštoną šaukšte ir įdėti jį į pintinėlę; „pasukti galveles” – surūšiuoti vaisius ir daržoves, sudėti dėlionę; pasitikrinti, ar atpažįsta vaisius ir daržoves jas ragaudami (užrištomis akimis).  Mokinukai iš anksto buvo paruošę vaistažolės pristatymą: pirmokai (mokytoja N. Čestavičienė) kvietė gerti medetkų arbatą; antros a klasės mokiniai (mokytoja L. Žukauskienė) paruošė plakatą apie čiobrelius, antros b klasės mokiniai (mokytoja V. Norvaišienė) – apie ramunėlę; trečiokai (mokytoja R. Kanapeckienė) demonstravo skaidres apie kmynus; ketvirtos a klasės mokiniai (mokytoja D. Norvaišienė) kvietė pasivaišinti erškėtrožės arbata ir uogiene, o ketvirtos b klasės mokiniai (mokytoja R. Morkūnienė) paruošė plakatą apie mėtas; Meškalaukio skyriaus vaikai (mokytoja I. Volungevičienė) pasakojo apie jonažolę, o Švobiškio skyriaus mokinukai (D. Maslenikovienė) – apie liepžiedžius.

O kiek teigiamų emocijų sukėlė iš vaisių ir daržovių padaryti darbeliai! Galėjome grožėtis ne tik cukinijų žuvimis ir laivais, bulvių ežiukais, morkų mergaitėmis, moliūgų žvakidėmis, įvairiais gyvūnėliais, bet ir puikia kalafiorinių avyčių šeimyna bei kukurūziniais žmogeliukais. Visoms komandoms ir parodos dalyviams buvo įteikti diplomai bei padėkos raštai.

Mokytoja Vaida Norvaišienė

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.