Press "Enter" to skip to content

Fizas BioChemis sugrįžo

Kovo 14 dieną Pasvalio rajono  Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje vėl „šeimininkavo“ jau tradiciniu tapęs gamtos mokslų konkursas – Fizas BioChemis. Konkursas vyko jau trečią kartą ir sukvietė didelį būrį mokinių bei jų mokytojų. Atvyko 29 komandos iš 14 mokyklų- iš viso 87 mokiniai. Sulaukėme norinčiųjų  išbandyti savo jėgas iš Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos, Lėvens pagrindinės mokyklos, Svalios pagrindinės mokyklos bei Pasvalio rajono Pajiešmenių pagrindinės mokyklos, Pumpėnų vidurinės mokyklos, Vaškų vidurinės mokyklos, Saločių A.Poškos vidurinės mokyklos. Taip pat buvo malonu sutikti moksleivius iš Joniškio rajono Žagarės gimnazijos, Joniškio rajono Gaižaičių pagrindinės mokyklos, Joniškio rajono žemės ūkio mokyklos, Joniškio rajono Mato Slančiausko gimnazijos, Pakruojo Žemynos pagrindinės mokyklos, Panevėžio Ąžuolo pagrindinės mokyklos. Be abejo, konkurse aktyviai dalyvavo ir mūsų gimnazijos mokiniai. Nors į Fizą BioChemį atvyko nemažai naujokų, bet sutikome ir „senbuvių“, kurie nebe pirmą kartą dalyvauja konkurse.

Su trečiuoju gimtadieniu Fizą BioChemį atvyko pasveikinti Pasvalio švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Kazys Polekas, COMPENSA VIENNA INSURANCE GROUP SE Lietuvos filialo atstovai Edita Malinauskienė ir Aurimas Šarauskas.

Dalyvių registracijos metu paklausinėjome atvykusių  į konkursą mokinių, ko jie tikisi iš šio renginio. Visi, žinoma, lyg susitarę kartojo, kad yra nusiteikę nugalėti.

Po aktų  salėje vykusios Fizo BioChemio atidarymo šventės, kurioje skambėjo dainos ir nuoširdūs palinkėjimai, visi mokiniai išskubėjo į klases atlikti biologijos, fizikos bei chemijos užduočių. Po to, kai buvo atliktos užduotys, pasiteiravome konkurso dalyvių, kas buvo sunkiausia. Dauguma tvirtino, kad sudėtingiausia buvo „gliaudyti“ fizikos galvosūkius. Tad nenuostabu, kad ne viena komanda pasiklydo fizikos formulių ir dėsnių „džiunglėse“.

Biologijos užduotis sukurti padėjo VU gamtos mokslų fakulteto studentė Ingrida Olendraitė, VU medicinos fakulteto studentė Izabelė Bagužytė ir mūsų gimnazistė Evelina Plačiukaitė.

Antroji konkurso dalis – kūrybiniai darbai. Vienos grupės kūrė dainas Žemei, kitos – reklamą Fizui BioChemiui, dar kitos – plakatą Žemei. Atlikdami šias užduotis galėjome susipažinti su kitų komandų atstovais, o kai kurie susirado ir naujų draugų arba sutiko senus draugus iš ankstesnių Fizo BioChemio konkursų. Kabinetuose ne tik virė darbas, bet ir aidėjo jaunatviškas juokas. Mokiniai suspėjo  ne tik atlikti užduotis, bet ir smagiai pabendrauti, šiek tiek pašėlioti. Šių užduočių pristatymo metu išgirdome repuojančių apie Fizą BioChemį, skanduojančių ir mįsle savo reklamą pateikusių mokinių.

Kol mokiniai rimtai dirbo, bendravo, jų mokytojai klausėsi lektorės Audronės Šarskuvienės paskaitos „Ugdymo turinio individualizavimas ir diferencijavimas“.

Po to mokytojams teko atsakingiausias darbas – įvertinti mokinių atliktas užduotis ir paskelbti konkurso prizo – Bitučių –  laimėtojus. Pirmą kartą per Fizo BioChemio istoriją viena Bitutė liko Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje. Ją iškovojo  9-10 klasių komanda, kurios nariai buvo Marius Plačiukas, Tomas Masilionis, Gerda Želvytė. 7-8 klasių grupėje nugalėjo Pasvalio rajono Pajiešmenių pagrindinės mokyklos komanda, o  trečiąją Bitutę 11-12  klasių grupėje  išsivežė Joniškio Mato Slančiausko gimnazijos gimnazistai.

Nors ne visos komandos namo parsivežė Bitutes, bet visi dalyviai gavo atminimo dovanėles, nugalėtojai dar ir diplomus bei saldžius prizus – didelius šakočius. O kur dar visi patirti įspūdžiai…

Šiemet konkursas turėjo nemažai rėmėjų. Nuoširdžiai dėkojame ūkininkams Algirdui ir Odetai Rapkevičiams, Albinui ir Emilijai Leimontams, Vilmai ir Sauliui Čabams, Sigutės Kvedarauskienės individualiai įmonei, COMPENSA VIENNA INSURANSE GROUP SE Lietuvos filialui ir šio filialo Panevėžio skyriui, Pasvalio švietimo ir sporto skyriui. Ir, žinoma, šis konkursas nebūtų įvykęs be mūsų gimnazijos mokytojų bei mokinių triūso ir pastangų.

Trečiasis Fizas BioChemis įrodė, kad netrūksta mūsų mokyklose mokinių, norinčių gyventi  linksmiau, įdomiau, kūrybingiau.

P.S.

Nuoširdus ačiū mokytojams , padėjusiems surengti šį konkursą: Ligitai Bieliauskienei, Laisvutei Razmienei, Audriui Jonušauskui, Vytautui Žiliui, Virginijai Giedrienei, Virginijai Stankevičienei,Viktorui Stanislovaičiui, Vaidai Garnytei, Daliai Garnienei.

Na o pats didžiausias ačiū tai gimnazijos mokiniams. Ačiū jums už pagalbą ruošiantis konkursui, ačiū už pagalbą konkurso metu, ačiū už palaikymą ir norą gyventi linksmiau , įdomiau, kūrybingiau.

Dėkojame  Zita, Laurai, Donatui, Izabelei, Tomui, Mariui, Evelinai, Danguolei, Jomantei, Džiuigui, Edvinai, Gerdai ,Lukui, Miglei, Mindaugui,Brendonui, Monikai, Aušrai, Enrikai, Gabrielei, Austėjai, Domui, Audriui, Modestu, Andriui, Simui, Agnei, Monikai, Mildai ,Gerdai, Godai, Slivijai, Simonai,  ir dar būtų galima vardyti iki šimto.Tisiog visų neišvardysim, bet visiems nuoširdus ačiū. Be jūsų nebutų konkurso!

Reportažą parengė gimnazistės Evelina Plačiukaitė ir Gabrielė Gavutytė.

[scrollGallery id=57]

Nuotraukas taip pat galite peržiūrėti GALERIJOJE

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.