Press "Enter" to skip to content

Užrašai iš toli I-a dalis

Kiekvieną kartą paklausta „Na, tai kaip ta Anglija?‘‘ atsakau ,, Tikrai ne svajonių šalis‘‘. Bet vieną vakarą susimąsčiau, ar egzistuoja ta svajonių šalis, ar tik neatsitiko taip, kad visur gerai, kur tavęs nėra. Oi ta lietuviška prigimtis. Bet šį kartą noriu papasakoti apie šią šalį iš gerosios pusės.

Taigi, pradėsiu nuo to, jog ,,burgerių‘‘ čia žmonės kasdien nevalgo, nors kartais naktį grįštant iš kokio klubelio Mcdonald‘s suvilioja. Juk veikia kiaurą parą, kai kitos maistą tiekiančios įstaigos palieka vargšus naktinėtojus likimo valiai. Taigi, grįškime prie temos… šį semestrą universitetas man suteikė galimybę aplankyti daug prabangių restoranų (nemokamai), kur supratau, kad kai turi pinigų, virtuvę gali išbraukti iš namų plano. Na, jeigu tūkstančiai ir nesimėto, parduotuvėse tikrai gali rasti beveik sveiko maisto. Žinoma, gyvenu studentiškai ir kol kas su virtuve per daug nedraugauju, taigi sveiko maisto lentynas dažnai aplenkiu (gėda). P.S. Arbatos su pienu negeriu.

Judėkime toliau. Angliškas jaunimėlis tikrai negarsėja kultūra, spėjau tuo įsitikinti jau pirmą mėnesį. Užtenka vieną šeštadienio vakarą pasivaikščioti centrinėmis gatvėmis. BET! Jeigu tavo širdis trokšta kultūros, nesunku jos rasti. Dauguma muziejų nemokami ir, drįsčiau teigti, gana įspūdingi. Jeigu širdelė išsiilgo džiazo garsų, jų taip pat nesunku rasti- pilna barų su gyvos muzikos vakarais. Jei baras tavęs nevilioja, koncertai taip pat vyksta bažnyčiose, mažose teatro salėse, ir jei gali tam skirti dalį savo atlyginimo, tikrai nepasigailėsi. Anglija talentų turi daug. Greičiausiai to priežastis – drąsa. Gal teigiamas nerūpestingumas, kai tiesiog nori pasauliui parodyti, kad tu gali kažką daugiau nei dar šimtas kitų. Juk galimybių čia tiek daug, kartais net gaila, kad jaunuoliai švaisto savo dienas sugulę prie brangių gėrimų.

Kas man čia labai patinka, tai žmonių laisvė. Laisvė nuo žvilgsnių, apkalbų, kasdieninės kritikos. Žmonės vaikšto išsišiepę, nesvarbu, kad lietus lyja, kad per vėją vos gali paeiti ir kad burnoje nieko neturėjai. Juk žolė čia žaliuoja ištisus metus, daug lietaus ir saulės spindulėliai kartais galvytę pakutena. Pas mus jau pavasaris, juokinga, kai kiekvieną rytą pro savo langą matau anglus einančius su marškinėliais, kai man baisu lauke paltuką atsisegt. Jie užsigrūdinę žmonės. Išvedžiau tokią statistiką: kadangi Lietuvoje vasarą termometrai pasieka +30C, tai jau nuo + 23C mes pradedame vaikščioti su marškinėliais. Na o Mančesteryje vasarą sunkiai iki +22C ,,damuša‘‘, tad žmonėms +15C jau pats laikas su „maikute“ į lauką bėgti.

Kad jau prakalbome apie Lietuvą… Joniškėlio tikrai pasiilgau. Tai unikali vieta. Ją tobulai apibūdina pavadinimas ,,Mažo miesto didelis pasaulis‘‘. Kartais pagalvoju, kaip viskas susiklostytų, jeigu būčiau likusi Lietuvoje… Visgi, pakėliau sparnus siekti didelių svajonių ir, manau nesuklysiu teigdama, kad judu jų link. Kaip man brangus žmogus sakė: ,,Dviem mažais žingsneliais tarpeklio neperšoksi‘‘. Tai kad jau čiupau jautį už ragų, tai kelio atgal nebėra. Dabar visus skatinu išeiti iš tos „saugumo erdvės“, nes kai peržengi tas ribas, visas pasaulis tau atsiveria. Ir tada šypsaisi graikiškai saulei, itališkam vynui, prancūziškai romantikai ir ispaniškiems šokiams. Juk gyvenimas tik vienas, negali jo veltui švaistyt kiekvieną dieną dėdamas sukauptus pinigus i kišenę.

Pabaigai galiu pasakyti, atvykę i Didžiąją Britaniją karališkosios šeimos atstovų greičiausiai nesutiksite, bet kas žino, gal teks vytis savo dievaitį atvykusį filmavimams i Londoną. Na o aš tiesiog gavau progą pasėdėti prie stalelio, kur Victoria ir David‘as Beckham‘ai per savo pirmąjį pasimatymą vakarieniavo.

Taigi… ar Anglija svajonių šalis, pranešiu po kelerių metų!

Viktorija
Mančesteris
Didžioji Britanija

Komentuoti su „Facebook “

5 Comments

  1. Viktorija Viktorija 14 kovo, 2012

    Labai malonu girdėt, kad sudomino! Visada gera teigiamą komentarą išgirsti 🙂
    Restoranuose ,, trijų aukštų vazą su jūros gėrybėmis ant ledo” užsisakyt nelabai galiu, nes būna iš anksto užsakyti pietūs ir dėstytojas meniu sudėlioja, tai mes studenčiokai tik testuojam viską 😀
    Na, bet jo skoniu nesiskundžiu, visgi žino, ką daro 🙂
    O už ką? Už tai kad turim pamatyt kaip visa industrija sukas, o besilankydami visur išalkstame 😀
    Jeigu apsilankysiu ten, būtinai pakomentuosiu!
    Velniava, vat ir nepaklausėm,ką jie ten valgė:D Reiškiasi reikės sugrįšti 😀

    • Kukas (ne Džeimsas) Kukas (ne Džeimsas) 15 kovo, 2012

      Būsiu nemandagus ir be ceremonijų paklausiu: tai Jūs ruošiatės būti „nehumanitare“? Vadybininke? Technologe? Beje, tai dar įdomiau!
      (domiuosi todėl, kad šiandien „ant Lietuvos“ be saiko daug visokių antropologių beigi filologių primokinta yr’).
      Sėkmės testuose, degustacijose ir visame studentiškame gyvenime! Nepamirškite rašyti: ir joniškėliečiams, ir šiaip sodiečiams.
      P. S. Beje, tikrasis James Cook mokėjo puikiai paruošti žuvį: ir sūdytą, ir džiovintą!

      • Viktorija Viktorija 15 kovo, 2012

        Na faktiškai tai mokaus vadybos fakultete, bet specelizuojuosi turizmo industrijoje (baigusi galėsiu vadovaut visokiems viešbučiams, restoranams, turizmo kompanijoms) 🙂 Nekenčiu darbo prie ,,popierizmo”, taigi ši sfera man kaip tik.
        Kol kas labai sėkmingai judam į priekį, tikiuos taip bus ir per finalinius egzaminus 😉

        • Šaunu: tik pirmyn, tik pirmyn!
          Kai darbuositės kokiame „Hilton Worldwide“, nepamirškite žemiečių: žemiau rinkos kainos „pasuksite“ kokius apartamentus „su vaizdu į jūrą“…
          P. S. Jei rimtai, tai šiame versle visiškai nieko nenutuokiu: man ar Paris Whitney Hilton, ar Hilton Sydney Hotel – absoliučiai tas pats, nes vienos niekad gyvos nepamatysiu, kitame niekad kaip gyvas negyvensiu!..
          P. P. S. Gerų studijų! Iki pat „finalinių“… (iki to laiko dar pasitikrinam 1 – os eilutės 8 – ą žodį…).

  2. Kukas Kukas 14 kovo, 2012

    Suprantama, Užkalnio taip lengvai neperspjausite, ale vis tiek Jus skaityti įdomu!
    Jeigu jau Jums prabangiame restorane – „nemokamai“ (įdomu, už kokius akademinius pasiekimus toks prizas?), tai, Jumis dėtas, kaip „raučiau“ trijų aukštų vazą su jūros gėrybėmis ant ledo, kad net pats p. Bynas (matėte k/f?) pavydėtų…
    Tęskite, su malonumu skaitysime. Beje, jei tektų keliauti pro kokį Middlesbrough’ą ar Northallerton’ą (tik 100 su galu mylių!), mestelėkite vieną kitą pakeleivingo stebėtojo mintį – kaip kiniečiai mokina: geriau kartą pamatyti, nei šimtą girdėti!.. O jei jau išgirsti, tai tik iš mačiusio!
    P. S. Na ir ką ta Viktė su Deividu ant nakties sutašė?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.