Press "Enter" to skip to content

Eilėmis prieš laiko žiežirbas

Tarptautinė Moters Diena nusipelno išskirtinio dėmesio ir jo sulaukia. Šį kartą būtent kovo 8-ją visi, mylintys ir skaitantys poeziją arba rašantys patys, buvo pakviesti į kult. namus, kur įvyko miestelio poetės Vlados Banilytės-Kvedarienės knygos ,,Neskleiskim žiežirbų” pristatymas.
       Tai jau 13-oji autorės knyga ir antroji, pristatoma Joniškėlyje. Pavadinimas neįprastas, bet daug sakantis. Knyga išleista kartu su sūnumi Marku. Pirmoje dalyje 76 poetės kūrinėliai, antroje – 50 Marko eilėraščių. Yra nuotraukų.
       Sklaidant knygos lapus, rodos, stebi kartu su ponia Vlada pageltusius medžius, sutiktus žmones, jauti vakarų grožį ir tylą, ryšį su artimaisiais, draugais. Joniškėliui taip pat skirtas kūrinys, kaip ir geriausiems bičiuliams, poezijos broliams.. Mieliausi poetei vasara ir ruduo, pastebėtos negerovės, ydos, bet dominuoja ir meilė. Knygoje autorės kūrybos vaisius – gyvenimo nuotrupos, surinktos per 2012 metus.
      Bene svarbiausia kūryboje – kvietimas būti geresniais, pakantesniais, neskleisti bereikalingų žiežirbų, nes iš jų įsiplieskia galinga ugnis, o ją užgesinti nėra paprasta.
      Eiles iš šios knygos skaitė pati autorė, seniūnas St.Rimkus, kult. namų režisierė V.Petrauskienė, bibliotekininkė R.Namikienė.  Savos kūrybos eiles skaitė Br.Černiauskienė, St.Rimkus, V.Žeimys, A.Astrauskienė, kiti. Klausytojai poetei negailėjo gėlių ir linkėjimų išleisti dar ne vieną knygą. Tą ponia Vlada padaryti pažadėjo. Lauksime.
      Bibliotekos darbuotojos buvo paruošusios Vlados kūrybos parodėlę, kur norintys galėjo plačiau sužinoti jos gyvenimo ir veiklos detales.
     Renginyje dalyvavo ir  šventinę nuotaiką dovanojo Pasvalio P.Vileišio gimnazijos gitaristų grupė, vadovaujama S.Paliulio.Jiems negailėta plojimų ir gražių atsiliepimų. Beje, ir pats vadovas paskaitė savų eilių.
     Visos moterys buvo pasveikintos su Moters Diena, palinkėta kloties, laimės, pavasariško džiaugsmo, vyrų dėmesio ir meilės šeimose.
     Renginį vedė A.Astrauskienė, o vaizdus fiksavo K.Bakūnas . Taigi, geriau kartą pamatyti, negu išgirsti. Tada gal ir žiežirbų nebus.
A. Astrauskienė
11 12 13 14 15 16 17 18
Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. Morkevičius, stilistas (nepainioti su Petruškevičiumi, irgi stilistu) Morkevičius, stilistas (nepainioti su Petruškevičiumi, irgi stilistu) 17 kovo, 2013

    Ak, kaip toli nužygiavo kerotino dažų chemija…
    Man, beje, labiau pritiktų, kad Jūs, ponia Kvedariene, būtumėt harmonizuota su savo nertinuko apykaklės spalva (koloru, tskant!). BejA, čia tik nuomonė: po 1 L butelio RODEO iš Joaldos (girdit, makulai, v i e n o litro (!)… antro tuoj sulakstysiu… ir suvisam nusišnekėsiu… o jeigu būtų du viename – bent „ant plastmasės“ sutaupytume, o gal ir mažiau „pezėtume“…).
    Grįžtam prie poezijos. Nuomonę pasakysiu, kai knygą apie žiežirbas perskaitysiu… Nemanau, kad ana būtų apie „iskras“… O šį bevertį komentarą inspiravo autorės „koloras“ ir RODEO etiketės spalva…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.