Press "Enter" to skip to content

Velykų vaišės

Senos mūsų bičiulės Laura ir Grėtė sveikina visus skaitytojus su gražiausia pavasario švente ir siunčia velykinių receptų trio.

1

Velykinis kremo likeris

Jums reikės:

  • 3 šaukštų tirpios kavos
  • 175 ml vandens
  • 15 g smulkinto juodojo šokolado
  • 300 g saldaus sutirštinto pieno
  • 175 ml brendžio
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

 

Užvirinkite vandenį ir padarykite puodelį kavos. Į kavą suberkite susmulkintą šokoladą ir maišykite,  kol ištirps. Palikite atvėsti. Supilkite į plaktuvą kavą, vanilės ekstraktą, brendį, sutirštintą pieną. Palikite kelias minutes, kol masė taps vientisa. Perpilkite į ąsotį ir pastatykite kelioms valandoms į šaldytuvą. Nugriebkite putas ir supilkite į butelį.

Šį gėrimą galite laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.

2

Naminė Moka

 

Jums reikės:

  • 1/3  stiklinės tirpios kavos
  • 1/3 stiklinės smulkinto juodojo šokolado
  • 1/3 stiklinės cukraus ir cinamono mišinio
  • ¾  stiklinės sausos grietinėlės

3

Sumaišykite baltąjį ir rudąjį cukrų bei 1 arbatinį  šaukštelį  cinamono. Į paruoštą indą sluoksniais pilkite sausą grietinėlę, cukrų bei kavą. Sluoksnius pakartokite. Viską užbaikite šokolado drožlėmis.

4

Į puodelius dėkite 2 šaukštelius jau išmaišyto mokos mišinio, užpilkite karštu vandeniu ir maišykite, kol ištirps.

 

 

 

Šokoladiniai triufeliai

 

                      20-25 triufeliams reikės:

 

  • ·         150 g juodojo šokolado
  • ·         50 g plakamosios grietinėlės
  • ·         70 g kambario temp. sviesto
  • ·         1 kupino v. šaukšto medaus
  • ·         1,5 a. šaukštelio tirpios kavos
  • ·         1 v. šaukšto brendžio arba viskio
  • ·         kakavos apvoliojimui

 

Grietinėlę pakaitinkite iki virimo, joje ištirpinkite kavą bei medų. Į  masę suberkite susmulkintą šokoladą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa. Kai šokoladas šiek tiek atvės, sudėkite sviestą bei įpilkite brendžio arba viskio. Viską garai išmaišykite. Kepimo popieriumi išklokite pasirinktą formą ir į ją supilkite triufelių masę. Padėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 val., kad gerai sustingtų.

5

Iš masės formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus, apvoliokite kakavos milteliuose ir išdėliokite lėkštėje arba dėkite į popierines formeles.

6

 

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. Samsungas Samsungas 4 balandžio, 2013

    Šaunioms gaspadinėms rašo ir dėkavoja senas jų kulinarinio, konditerinio bei spiritinio pavilgo (paveldo…) gerbėjas. Receptai – puikūs, seilę varvinantys ale byškį pavėluoti! (užsirašiau ant seno autobuso bilieto – bus kitoms Velykoms). Kodėl? Velykų būta ankstyvų šiais metais, kovo 31 – ąją (dar byškiuką galima buvo atsipūst ir balandžio 1 – ąją, ale čia vemt vertė valinskiški „hūmorai“ per TV…).
    Receptai publikuoti irgi k o v o 31 – ą… Tai, milpardon, kur man dabar Stipinuose taip g r e i t gauti „vanilės ekstrakto“ ar „saldaus sutirštinto pieno“? (su Mūšos vandeniu, brendžiuku a la Alita ir tirpstančia karštame vandeny „kava“ buvo lengviau – suradau). Ir dar: matulai draudžia mašiniukėse vežioti atkupuruotą butelį su etilo spirito kvapu!!! Tai kaip man šį gardų Lauros ir Grėtės pasiūlytą gėrimą nuvežti, tarkim, į Pušalotą, tarkim, draugo draugės puseserei?.. Jeigu ten, Pušalote, sankryžoj, taip dažnai „darbuojasi“ įstatymų prižiūrėtojai?!.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.