Press "Enter" to skip to content

Kviečiame į pasaulio joniškėliečių talką!

darome

Mūsų dabartis betarpiškai susijusi su praeitimi. Kad ir kaip bandytume pabėgti nuo savęs, kad ir kokiais moderniais Europos ar pasaulio piliečiais save laikytume, giliai viduje visada liksime provaikaičiai tų, kurie beatodairiškai, be atlygio ir išskaičiavimo kūrė Lietuvą. Globalizacija ir vartotojiškumas vis labiau ir labiau naikina mumyse patriotiškumą. Kartais tai maišoma su nacionalizmu.  Mylėti savo kraštą, gimtinę tampa nemadinga, nepopuliaru, ne“kietą“.  Ir prie bendro stalo, kaip tai darė tėvai ir seneliai, susėdam vis rečiau ir rečiau…

Įrodykime sau, jog esame verti pasididžiavimo! Parodykime savo vaikams, kad jie turi unikalias šaknis! Gegužės 11 d. kviečiame vienai dienai sugrįžti visus, kuriems brangus Joniškėlio kraštas. Tuos, kas čia gyvena ar gyveno, tuos, kas kažkada lankė vienintelę pasaulyje Karpių įsteigtą universitetinę pradžios mokyklą ar tuos, kurie praleido (ar leidžia dabar) savo vaikystę. Kviečiame tuos, kieno tėvai ir seneliai senai atgulę amžino poilsio, bet Jūs vis dar menat jų akių šviesą, jų rankų šilumą, jų balso intonaciją.

Atvažiuok iš Vilniaus , Kauno, Klaipėdos – iš visos Lietuvos, po kurią esate išsiblaškę. Mūsų šalis nedidelė ir atstumas matuojamas ne kilometrais o širdimi.

Gegužės 11 d. 10 val. kviečiame prisidėti prie vienos didžiausių Lietuvoje Karpių dvaro sodybos tvarkymo darbų. Grėbsime lapus, rinksime ir rūšiuosime šiukšles, tvarkysime oficinos ir tarnų namo pastatus.  Garantuojame gerą nuotaiką, šaunią kompaniją ir puikius patalkius (užkandžiai susineštiniai)! 

Tai puiki proga pabendrauti su seniai nematytais žmonėmis, pasidalinti mintimis ir nuveikti kažką gero ir prasmingo gimtajam kraštui.

 Neleisk išnykti tam, ką mūsų proseneliai statė ir puoselėjo amžiais.

P.S. Grėblys, darbinės pirštinės ir gera nuotaką  pageidautini.

P.P.S. Jei norite prisidėti prie talkos organizavimo (parama, mintimis, geru žodžiu, lašinėtomis bandelėmis ar viskuo, kas tinka prie joniškėlietiško alaus) – skambinkite telefonu 8 684 48 554.

P.P.P.S. Ar galėsi dalyvauti ar ne – pasidalink šia žinia su visu pasauliu!

Talkos Facebook  https://www.facebook.com/events/287341781400368/

Mūsų

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. Špakuks („lašinėt bundela“) Špakuks („lašinėt bundela“) 30 balandžio, 2013

    No ko gal’ pasakyt’?! Bajavs i fains To, Vyktorė, bachūrs es’!! Ką tėp da dešėmt’ tókių kaip To, Janiškėls da labjau subujotų!!! (tik neduokdie, nerokuokim čė tų, katrie be sarmatos gvoltu rėkdami save priskaito prie Karpių baudžiaunykų ainių… bo karto išdavs’ žmogo, žmogum niekad nebebūs’…).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.