Press "Enter" to skip to content

Papildomai bus renkamos paraiškos dėl „Asbestinių stogų dangos keitimo“

Nuo š.m. gegužės 13 d. iki birželio 28 d. bus renkamos paraiškos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programos priemonės „Kaimo atnaujinimas ir plėtra“ veiklą „Asbestinių stogų dangos keitimas“ .

Projektas įgyvendinamas kaimo vietovėje, t. y. kaime, miestelyje ar mieste, kuriame gyvena ne daugiau kaip 6000 gyventojų. Parama projektui neteikiama, jeigu jo įgyvendinimo vieta – savivaldybės centras arba sodo bendrija.

Tinkamumo kriterijai:

– pareiškėjas yra kaimo gyventojas (ne jaunesnis kaip 18 metų), kuris ne mažiau kaip penkerius metus iki paramos paraiškos pateikimo nuolatinę gyvenamąją vietą deklaruoja kaimo vietovėje;

– nekilnojamasis turtas (gyvenamasis namas), į kurį investuojama, yra inventorizuotas pagal Asbesto turinčių gaminių inventorizacijos tvarkos aprašą;

– jeigu pareiškėjas investuoja į gyvenamosios paskirties vienbutį namą, kuris  priklauso pareiškėjui arba jo sutuoktiniui asmeninės nuosavybės teise, sutuoktinių bendrosios dalinės arba sutuoktinių bendrosios jungtinės nuosavybės teise. Tokiu atveju, kai šis turtas priklauso sutuoktiniui (-iams) bet kuria pirmiau paminėta teise, pareiškėjas kartu su paramos paraiška pateikia rašytinį sutuoktinio sutikimą investuoti į jam (jiems) priklausantį nekilnojamąjį turtą;

Didžiausia paramos suma vienam projektui įgyvendinti pagal Priemonę negali viršyti 6000 litų. Paramos dydis skaičiuojamas atsižvelgiant tik į patirtas, tinkamas finansuoti projekto išlaidas. Finansuojama iki 50 proc. visų patirtų tinkamų finansuoti projekto išlaidų, kai pagal projektą įvykdyta.

Projekto įgyvendinimo trukmė negali viršyti 12 mėnesių nuo sprendimo skirti paramą priėmimo dienos.

Kompensuojamos pareiškėjo padarytos išlaidos, įgyvendinant projektą, ne anksčiau kaip po paramos paraiškos pateikimo datos.

Agentūros darbuotojai Paraiškas priiminės nuo gegužės 13 d. iki birželio 28 d pirmadieniais, nuo 9 val.  iki 12 val. Pasvalio rajono savivaldybės žemės ūkio skyriuje 413 kabinete, adresu Vytauto Didžiojo a. Nr.1, Pasvalys.

Gegužės 20 d. 9 val. agentūros atstovai rajono savivaldybės salėje aiškins bei ves mokymus būsimiems pareiškėjams.

Informacija teikiama tel. 54115, 54065, 54124.

 

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.