Press "Enter" to skip to content

Desertinis varškės sūris

DSCF6267

Sūriui reikės:

3 pak. želė (įvairių skonių),
500 g varškės,
1 trynio,
1 stikl. cukraus,
4 š. želatinos,
saujos aguonų,
500 ml pieno,
100 g sviesto.
Gaminimas:
Iš vakaro pasidaryti želė, kad per naktį sustingtų. Vienam pakeliui želė imu ne daugiau kaip 400 ml vandens.
250 ml pieno užvirinti, įdėti sviestą, kad ištirptų. Varškę permalti mėsmale, jei rupi. Varškę, trynį, cukrų, aguonas išsukti, užpilti pravėsusį pieną su sviestu. Kitus 250 ml užpilti ant želatinos, kad išbrinktų. Tada pakaitinti (beveik iki virimo) ir supilti į varškės masę. Viską gerai išmaišyti. Palaukti, kol pravės. Tada pilti į formą, dėti šaukštu gabalėlius įvairių spalvų želė ir indą laikyti per naktį šaldytuve, kol sustings.
Skanaus!
Dėkojame Vaidai Norvaišienei už receptą!
DSCF6272
Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.