Press "Enter" to skip to content

Pasvalio šauliai dar kartą įrodė savo jėgą

Rugpjūčio 9-11 dienomis, Rokiškio rajone, ūkininko Krisiūno sodyboje vyko ketvirtosios Panevėžio apskrities šaulių rinktinės vasaros žaidynės. Ketvirtą kartą iš eilės jose dalyvaujanti, ir ketvirtus metus pirmą vietą laiminti, Pasvalio septintoji kuopa ir šiemet įrodė, kad jiems nėra lygių.

Trylika kuopų iš visos Panevėžio apskrities  penkiose rungtyse varžėsi dėl 2011 m.  Seimo nario Juliaus Dautarto įsteigtos pereinamosios taurės.  Pasvaliečiai pirmavo kone visose rungtyse. Pirmą  vietą iškovojo tinklinio, kliūčių ruožo, šaudymo iš pneumatinio ginklo, šaškių rungtyse. Šaulio R. Paugio pagautos žuvys užtikrino antrą vietą žvejybos varžybose. Smiginio rungtyje pasvaliečiai buvo treti.

Ypatingai atkakli kova vyko kliūčių ruože. Tai kompleksinė rungtis susidedanti iš bėgimo, ieties ir granatos metimo bei šaudymo.  Pagal taisykles, nepataikius į taikinį, skiriamas papildomas bėgimas. Pasvaliečiai buvo gan stipriai atsilikę nuo varžovų, tačiau puikios jaunojo šaulio A. Naudžiūno fizinės parengties dėka, pergalę pavyko išplėšti .

Kadangi tai jau trečia iš eilės  pasvaliečių pergalė, pagal žaidynių nuostatus, pereinamoji taurė visam laikui liks mūsų krašte. Pasvalio krašto garbę gynė šauliai: D. Albavičius, A. Mosteika, A. Naudžiūnas, E. Baranauskas, D. Smilgys, A. Kregždė, R. Paugis, A. Tarvydas.

Šauliai Pasvalio rajone atsikūrė  1989 m. Dabar kuopai priklauso apie 60 žmonių, dauguma jaunimas. Pasvalio septintoji kuopa – Lietuvos šaulių sąjungos nariai.

Kalbinu joniškėlietį mokytoją Sigitą Ilgutį, kuris jau penkti metai vadovauja Pasvalio šauliams, kas vilioja jaunimą tapti šauliais? „Priežasčių daug. Kai kas eina išbandyti savęs, kažką  traukia romantika, o kas tiesiog – dėl geros kompanijos. Karinės stovyklos, žygiai, pratybos – tai ta aplinka kur iš tiesų atrandi save, kur pajunti ką reiškia komanda, draugas, atsakomybė. Per tuos metus pastebėjau, kad taip vadinami „blogiukai“ patekę pas mus atsiskleidžia visiškai iš kitos, gerosios pusės.  Apskritai – nėra blogų vaikų, tiesiog trūksta jaunimui užimtumo, dėmesio. Džiaugiuosi, kad jau ne vienas mūsų jaunasis šaulys susiejo gyvenimą su kariuomene: baigė Karo akademiją, tarnauja profesionaliais kariais, dalyvauja įvairiose tarptautinėse misijose. „ – pasakoja S. Ilgutis.

 

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.