Press "Enter" to skip to content

Į ką verta atkreipti dėmesį renkantis video registratorių

carcamVideo registratoriai – tai tikrai naudingi aparatai kelyje. Lietuvoje ši technika dar yra laikoma naujiena, tačiau vis daugiau vairuotojų nusprendžia pirkti video registratorių ir tikrai dėl to nesigaili. Visgi, reikia pastebėti, jog video registratorių kainos yra labai skirtingos, tad reiktų išsiaiškinti kodėl. Jeigu ketinate artimiausiu metu pirkti video registratorių, tuomet greičiausiai jus taip pat labai sudomins parametrai, į kuriuos iš tikrųjų verta atkreipti dėmesį.

Kadrų kiekis per sekundę – labai svarbu

Dažniausiai, video registratoriai būna arba 15 fps arba 30 fps. Kiek kadrų per sekundę gali padaryti video registratorius yra labai svarbu, kadangi nuo to tiesiogiai priklauso įrašo kokybė. Jeigu pamatysite labai pigų video registratorių – ko gero tai mažiau kadrų galintis padaryti video registratorius. Nors kaina ir mažesnė, norint įsigyti kokybišką produktą, geriau pirkti 30 fps aparatą.

Pakankamai svarbu atkreipti dėmesį ir į jautrumą šviesai. Jeigu diafragma yra kokybiška, tuomet naktį nebus jokių problemų fotografuojant ir filmuojant, tačiau faktas, kad daugelis pigių video registratorių neturi geros diafragmos technologijos, tad naktį įrašyti vaizdą gali būti labai sunku. O juk video registratoriai yra toks dalykas, kuris privalo tinkamai veikti ir esant labai blogoms sąlygoms.

Nuotraukų rezoliucija nėra tokia svarbi

Tai, iš kiek megapikselių yra daromos nuotraukos, nėra labai svarbu. Tai tikrai nebūtinai turi nurodyti video registratoriaus kokybės – kartais 5 megapikselių video registratoriai atlieka kur kas geresnį darbą už 8 megapikselių – kur kas didesnį dėmesį reiktų skirti kadrų skaičiui per sekundę.

Kalbant apie tikrai gerai ištobulintus video registratorius, vartotojams labai patinka video registratoriai su GPS. Iš tikrųjų, tai labai sėkminga idėja, kuria gali naudotis kiekvienas, turintis šiek tiek daugiau pinigų – video registratoriai su GPS kainuoja kur kas brangiau, nei paprasti video registratoriai, tačiau ir komfortas yra lengvai pastebimas.

Visgi, reiktų vengti kai kurių funkcijų, kurios gali atrodyti komfortabiliai, tačiau iš tiesų tiesiog sukelti daugiau problemų. Pavyzdžiui, sukami lęšiai yra dažniausiai visiškai nepadedantis privalumas, nes sunkiame maršrute ir nelygiame kelyje tokie lęšiai gali visiškai išsibalansuoti. Filmavimo kampas turėtų būti iš anksto užfiksuotas – taip išvengsite gausybės problemų.

Vietoj šių „privalumų“, geriau patikrinkite, ar jautrumas šviesai ir „lux“ diafragma yra tinkami, kad galėtumėte sėkmingai daryti vaizdo įrašus ir naktį – jei diafragma yra tinkama, tai jau tikrai kokybiško vaizdo registratoriaus požymis.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.