
Tešlai reikės:
200 g margarino,
2 kiaušinių,
1 stiklinės cukraus,
2 arbatinių š. sodos,
miltų.
Įdarui:
0,5 kg varškės,
1 kiaušinio,
0,5 stiklinės cukraus
Pertepimui:
rūgščios uogienės (dažniausiai imu juodųjų serbentų drebučius).
Tešlos paruošimas:
Margariną sutarkuoti (vis padažant į miltus) burokine tarka, įdėti cukrų, kiaušinius, nugesintą sodą. VIską gerai išmaišyti, dėti miltus ir minkyti, kol tešla nebelips prie rankų. Padalinti į dvi dalis. Vieną dalį dėti į šaldytuvą, kitą iškočioti ir užtiesti ant skardos dugno, kraštelius truputį pastatant (kad įdaras paskui neišbėgtų). Kepti 10-15 min.200 laipsnių temperatūroje.
Kol kepa, paruošti įdarą:
Kiaušinio baltymą atskirti nuo trynio (trynys bus pyrago aptepimui), baltymą dėti į gerai ištrintą varškę, berti cukrų, gerai išmaišyti.
Pakeptą tešlos lakštą ištraukti iš orkaitės, aptepti uogiene, dėti įdarą, ant įdaro užkloti kitą iškočiotą tešlos lakštą (kurį išėmėt iš šaldytuvo), aptepti tryniu, šakute subraukyti kvadratėliais ir pašauti į orkaitę . Kepti, kol paruduos (30-40 min.)
Skanaus!
Dėkojame Vaidai Norvaišienei už receptą!
Komentuoti su „Facebook “
Be First to Comment