Keksiukams:
150 g. sviesto
170 g. cukraus
170 g. miltų
4 v.š. pieno
1 citrinos tarkuotos žievelės
2 kiaušiniai
1 a.š. kepimo miltelių
Sviestą išsukti su cukrumi. Vėliau sudėti kiaušinius, pieną, druską, kepimo miltelius ir tarkuotą citrinos žievelę- viską gerai išplakame. Sudedame miltus ir dar kartą viską gerai išplakame.
Dedame tešlą į paruoštas keksiukų formeles. Dedame kepti į įkaitintą orkaitę. Kepame 25 minutes, 180 C temperatūroje.
Sirupui reikės:
4 v.š. citrinos sulčių
6 v.š. cukraus
Sultis ir cukrų sudedame į puodą ir kaitiname kol gausis sirupas.
Glajui reikės:
3 v.š. citrinos sulčių
100 g. cukraus pudros
Viską maišome indelyje, kol gausis vientisa masė.
Iškepus keksiukams imame konditerinį švirkštą, į jį supilame sirupą. švirkštą smeigiame į keksiukų vidurį ir taip į kiekvieną įspaudžiame sirupo. Vėliau apliejame keksiukus glajumi ir patiekiame. Skanaus 🙂
Receptą pristato:
Komentuoti su „Facebook “
Be First to Comment