Press "Enter" to skip to content

Būsimieji verslininkai gautą pelną skyrė labdarai

3

Jau antrus metus iš eilės Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje veikia mokomoji mokinių bendrovė, kuriai vadovauja ekonomikos mokytoja. L. Ališauskienė. Įkurdami trumpalaikę akcinę bendrovę ir ją valdydami, mokiniai praktiškai pritaiko ekonomikos sąvokas ir įgyja verslo įgūdžių. Jie nutaria, koks bus jų verslas, sukaupia kapitalą parduodami akcijas, gamina bei parduoda savo produkciją (arba teikia paslaugas). Jie pereina visus bendrovės veiklos etapus. Nuo tikros įmonės mokomoji mokinių bendrovė skiriasi tik tuo, kad turi ribotą kapitalą ir veikia ribotą laiką.

Šiais metais įkurta bendrovė „BI“ buvo orientuota į kalėdinę prekybą – kepė keksiukus ir gamino šventines dekoracijas. Viskas prasidėjo nuo to, kad vaikai paprašė mamų ir močiučių iškepti įvairiausių skonių keksiukų. Po ilgų degustacijų buvo išrinktas tobuliausias receptas. Vėliau jaunieji verslinkai ne vieną valandą praleido gimnazijos valgyklos virtuvėje, kur padedami verslininkės ir profesionalios virėjos S. Kvedarauskienės kepė keksiukus. Kita bendrovės darbuotojų dalis iš ekologiškų gamtos gėrybių gamino mielus, jaukius kalėdinių eglučių žaislus. Pagaminta produkcija buvo platinama gimnazijoje pertraukų metų, prieš Tėvų dienos renginį bei įvairiose Joniškėlio miesto įstaigose.

Nors gautas pelnas turėjo būti paskirstytas akcininkams, artėjančios didžiosios šventės pakoregavo jaunųjų verslinkų planus. Visi surinkti pingai buvo skirti  sunkiai sergančio gimnazisto šeimai. O kadangi Kalėdos – gerumo, nuoširdumo ir stebuklų metas, gimnazijos komanda ,,Bi“ savo  pagamintais keksiukais  ir gera nuotaika  nusprendė pradžiuginti miesto slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje gyvenančius senelius. Šis apsilankymas  tapo maža švente ligoninėje gyvenantiems žmonėms. Gimnazistės buvo sutiktos džiaugsmingai, o nuoširdus bendravimas  praskaidrino nuotaiką ir suteikė  optimizmo ne tik  ligoninėje gyvenantiems seneliams, bet ir visai ,,Bi“ komandai.

Komentuoti su „Facebook “

2 Comments

  1. Gpais Gpais 2 spalio, 2020

    Nuostabu skaityti apie tokius žmones!

  2. verslo rodikliai verslo rodikliai 26 kovo, 2020

    Na kol kas mano verslas sukasi iš lėto, bet neužilgo tikiuosi kad visi verslo rodikliai bus ten kur turi būti ir verslas klestės. O kai tai nutiks, būtinai norėčiau prisijungti prie tokios akcijos. Tikrai malonu būtų nustebinti žmones

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.