Press "Enter" to skip to content

Sveikos gyvensenos ugdymas pradinėse klasėse

Suprasdamos vaikų sveikatos saugojimo ir stiprinimo reikšmę pradinių klasių mokytojos jau treti metai vykdo projektą ,,Sveikos gyvensenos ugdymas pradinėse klasėse“. Šio projekto dėka galime suteikti ugdytiniams daugiau žinių apie sveiką gyvenimo būdą, padėti suprasti sveiko gyvenimo būdo privalumus, ugdytis sveikos gyvensenos įgūdžius ir įpročius. Mokslininkų atlikti tyrimai rodo, kad kasmet vis labiau blogėja ir plinta vaikų dantų ėduonis, netaisyklinga laikysena, regos aštrumo sutrikimai, tad 2013 m. stengėmės integruoti sveikatos ugdymą į visą ugdymo procesą (formalųjį ir neformalųjį).

Mokiniai lankėsi Pasvalio sporto mokyklos baseine, kur mokėsi plaukti, gilino saugaus elgesio vandenyje ir prie vandens žinias bei įgūdžius. Rugsėjo mėnesį visą savaitę prieš pamokas pradinukai darė mankštą. Išmoko naujų mankštos pratimų, ritmiškai mankštinosi skambant muzikai. Džiugu, jog ne vienas mokinukas jau kasdien mankštinasi.

Ketvirtokai rinko medžiagą apie dantukus ir akis. Dirbdami grupėse ją sistemino, paruošė projektus ,,Mūsų akys“ ir ,,Dantukų karalystėje“, juos pristatė savo draugams. Iš projekto lėšų įsigijome žandikaulio muliažą, tad mokiniai gilino žinias ir praktiškai mokėsi taisyklingai valyti dantukus. Vaikai išmoko atlikti pratimus, gerinančius regėjimą. 3a klasės mokiniai surengė piešinių parodą ,,Mūsų akys“ gimnazijos pirmo aukšto koridoriuje.

Gegužės mėnesį surengėme sportines varžybas. Vyko tarpklasinės kvadrato varžybos, estafetės, bei pažintinės mokomosios ekskursijos. Ekskursijų metu, aplankę įžymias vietas, mokiniai sportavo prie jūros, o indėnų kaime žaidė judriuosius žaidimus, rungtyniavo komandinėse varžybose, įvairiose porinėse rungtyse.

Projekto koordinatorės Vaida Norvaišienė ir Lina Žukauskienė

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.