
Tešlai reikės:
200 g sviesto arba margarino
200 g grietinės
1 kiaušinio
3 stiklinių miltų
0,5 stiklinės cukraus
Įdarui prireiks:
4-5 obuolių
trupučio cukraus, cinamono.
–
Pyragaičiams aptepti:
1 kiaušinio trynys
truputį cukraus.
–
Sutarkuoti riebalus, dėti cukrų, grietinę, miltus, kiaušinį ir gerai išminkyti (arba kapoti) iki vientisos masės. Atšaldyti.
Paruošti obuolius: nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis, užbarstyti cukrumi ir cinamonu.
Tešlą iškočioti, supjaustyti kvadratėliais, į vidurį dėti obuolio skiltelę ir sulenkti kraštus iki vidurio. Galima pjaustyti juostelėmis, tada jomis obuolio skiltelę apsukti. Suformuotus pyragaičius aptepti išplaktu kiaušinio tryniu ir apibarstyti cukrumi. Kepti, kol gražiai paruduos.
Skanaus!
Dėkojame Vaidai Norvaišienei už receptą!
Komentuoti su „Facebook “
Be First to Comment