Press "Enter" to skip to content

Festivalio metu – rinktinės lietuviškos muzikos puokštė

Neabejotina šios vasaros „vinis“ – gyvosios karo istorijos ir muzikos festivalis „Kviečia Joniškėlio respublika“. Tai originalaus formato ir analogų Lietuvoje nelabai turinti šventė kurios metu Lietuvai bus priminta unikali mūsų krašto istorija. Svečiai turės galimybę ne tik susipažinti su istorine ir šiuolaikine mūsų šalies karyba, išbandyti netradicinių pramogų bet ir pasimėgauti kokybiška muzika.

Jau žinoma kokie atlikėjai džiugins joniškėliečių ir miesto svečių ausis ir sielas.

Jaunosios kartos atlikėja Ieva Narkutė. Nors dainininkė ir psichologijos magistrė yra sukūrusi apie 100 dainų, ji nepyksta, kad visi ją tarsi iš naujo atrado išpopuliarėjus prieš šešerius metus sukurtai dainai „Raudoni vakarai“. Jauna kūrėja supranta, kaip pavojinga tapti vienos dainos atlikėja, todėl populiarumą priėmė kaip iššūkį. Šiuo metu tai intensyviai koncertuojanti atlikėja kuri šią vasarą apsilankys ir Joniškėlyje.

 

Grupė „16Hz” nuo pirmojo albumo išleidimo niekada nebuvo nutraukusi aktyvios koncertinės ir kūrybinės veiklos. Išleidžiami dar trys nauji albumai ir dvi rinktinės programos. Kvietimų gausa į įvairius renginius, šventes, uždarus vakarus, televizijos laidas ir t.t. tik įrodo, jog „16Hz” atliekama muzika yra universali ir priimtina tiek jaunimui, tiek vyresniajai kartai.

 

Grupė SKYLĖ – kūrybinis sambūris, susikūręs Vilniuje 1991-aisias Lietuvos istorinio lūžio metu byrant Sovietų Sąjungai. Dar ištakose suformuluoti pagrindiniai principai – alternatyvios muzikinės ir poetinės minties, paremtos filosofija, mitologija ir istorija, sklaida – nepakito iki šių dienų. Grupės kūrybiniame bagaže jau daugiau nei dvidešimt albumų, tarp kurių ir muzika reginiams-spektakliams.

Su pagrindinės vokalistės Aistės atėjimu 1997-aisiais muzikiniame ir tekstiniame audinyje išryškėjo gaivališka baltiškoji linija. Instrumentuotę nuolat spalvina akustiniai instrumentai – smuikas, akordeonas, fleita, violončelė, kanklės, dambrelis.

Charizmatiškas grupės Skylė ir Aistės Smilgevičiūtės koncertas jau liepos 19 d. Karpių dvare!

skyle

 

„G&G Sindikatas” vyrai gerai žinomi visiems, kas matė tikro lietuviško hiphopo atsiradimą ir raidą. Jie yra ir amžinai bus neatsiejama tikros, lietuviškos muzikos dalis, su kuria praėjo ištisos jaunimo kartos geriausi metai. Šiandien „G&G Sindikato“ auditoriją sudaro toli gražu ne tik tradiciniai hiphopo mėgėjai. Kiekvienas jų koncertas – rekordinis, kiekvieno jų publika – savita, ištikima ir rinktinė. Esminis Lietuvos hiphopo ansamblis užkariaus ir Joniškėlio respublikos piliečių širdis. 19 metų gyvuojantis „G&G sindikatas“ yra viena aktyviausiai koncertuojančių Lietuvos grupių. Per visą gyvavimo laikotarpį „G&G sindikatas“ sukūrė daugiau kaip 70 dainų, išleido 6 albumus, sukūrė keletą vaizdo klipų.

Visi koncertai, rėmėjų dėka, nemokami!

Festivalio organizaciniai darbai vis labiau įsibėgėja. Jei norite prisidėti prie didžiausios šią vasarą Šiaurės Lietuvoje vyksiančios šventės organizavimo, ar tapti renginio rėmėju, maloniai lauksime jūsų skambučių telefonu 8 684 48 554 ar laiškų el. paštu joniskelio@gmail.com

 

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.