Tortui reikės:
200 g sviesto,
300 g kakavinių Selgos saisainių,
40 g želatinos,
60 ml vandens,
150 g cukraus,
4 „Snikers” šokoladukų,
400 g varškės,
300 ml grietinėlės.
Papuošimui:
1 šokolado kepiniams,
pabarstukų papuošimui.
Gaminimas:
Sviestą ištirpiname, sausainius sutrupiname (iškočioju kočėlu, kad subyrėtų trupiniais), suberiame į sviestą, gerai išmaišome, sukrečiame į tortinę ir kietai šaukštu suspaudžiame. Padedame šaltai, kad sukietėtų.
Užmerkiame nurodytame kiekyje vandens želatiną. Varškę gerai sutriname, beriame cukrų, išmaišome. Grietinėlę išplakame, pilame į varškę, išmaišome. Supjaustome gabaliukais „Snikers” šokoladukus, išmaišome varškės masėje. Išbrinkusią želatiną pakaitiname, kol išsileis (svarbu neužvirinti), truputį atvėsiname, pilame į varškės masę nuolat ją maišydami. Krečiame į tortinę, išlyginame viršų ir dedame į šaldytuvą. Po kelerių valandų tortas bus sukietėjęs.
Puošimas:
Kepiniams skirtą šokoladą sulaužome gabalėliais, pakaitiname mikrobangų krosnelėje, kad suskystėtų. Pilame ant torto. Puošiame pabarstukais.
Skanaus!
Be First to Comment