Press "Enter" to skip to content

Pusryčių fiesta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPavasarį vienas iš svarbiausių dalykų- nesusirgti, esant permainingiems orams, o pagelbėti gali vitaminai ir fizinė veikla. Todėl kovo mėnesį mūsų gimnazijoje pedagogai kartu su visa bendruomene, siūlė domėtis sveika mityba, fiziniu aktyvumu ir svarbiausia, visa tai pritaikyti praktiškai. Akcentuota mitybos režimo svarba. Ne paslaptis, kad pusryčiai – vienas svarbiausių dienos momentų, jie suteikia energijos visai dienai. Todėl mūsų gimnazijoje buvo organizuota „Pusryčių fiesta“, kurią organizavo mokytoja – projekto koordinatorė Danguolė Venckuvienė, talkininkaujant specialiajai pedagogei Sandrai Uzėlei ir logopedei Irenai Butkuvienei. Akcijoje dalyvavo specialiųjų poreikių mokiniai ir vaikai, priklausantys socialinės rizikos grupei. Su pedagogais aptarėme, kaip organizuoti šios savaitės veiklą. Pedagogų nuomone, tai labai svarbu mūsų ugdytinių tėveliams, kurie skuba į darbus ir namuose nepusryčiauja. Tai parodė ir mūsų žaibiška apklausa. Todėl šiai savaitei buvo ruoštąsi gan intensyviai. Kiekvieną savaitės dieną, kuri vadinosi skambiais pavadinimais, mokiniams buvo vykdoma įvairiausia veikla.

Pirmadienis – „Žalieji pusryčiai“. Ant stalo puikavosi vaisiai – kriaušės ir kivi. Vyko diskusija „Mityba ir sveikata“; pirštų mankštelė pagal Z. Gaižauskaitės eilėraštį „Vieno obuolio gana“; plakato „Mėgstami valgiai“ piešimas; vaikai žaidė žaidimą „ Kas surinks daugiau bulvių?“. Mokiniai siuntė linkėjimus draugams ir mokytojams apie sveikatą.

Antradienis- „Oranžinė manija‘. Akcentas – oranžinės spalvos pusryčiai. Ant stalo – apelsinai ir multivitaminų sultys. Minčių lietus „Ką aš žinau apie sveiką maistą?“; vyko pokalbis apie sveiką ir nesveiką maistą; filmuko „Meškučio Ledučio pasaka apie sveiką mitybą“ žiūrėjimas ir aptarimas; žaidimas „Valgomas – nevalgomas“, kuris labiausiai vaikams patiko.

Trečiadienis – „Raudonųjų vaisių pusrytėliai“. Vaišinomės braškėmis, vaikams tai buvo atrakcija. Kalbėjom apie vitaminus ir kitas maistingas medžiagas, apie sveikos mitybos piramidę; filmuko „Drauge, ar žinai ką valgai?“ žiūrėjimas ir aptarimas. Dienos įspūdžius mokiniai turėjo perteikti meninės raiškos priemonėmis. Buvo pasirinktas piešimas. Mokiniai piešė tai, kas labiausiai užsifiksavo užsiėmimo metu – vaisiai, daržovės, kai kas bandė piešti mitybos piramidę.

Ketvirtadienis – „Geltonųjų vaisių pusrytėliai“. Ant stalo- bananai ir ananasų sultys. Pokalbis apie vaisius ir daržoves. Vyko konkursas „Ar pažįstu vaisius ir daržoves?“. Labiausiai aktyvūs vaikai buvo žaidime „Atspėk, ką ragauji“. Nenugalimas buvo 1a klasės mokinys Ervinas Kalanta. Jis atspėjo visas ragaujamas daržoves ir vaisius ir nusipelnė nugalėtojo prizo. Ervino neišgąsdino netgi svogūno skonis. Šaunuolis!

Ši savaitė buvo nuotaikinga ir kiekviena diena buvo vaikų labai laukiama. Šiuo renginiu siekėme, kad visa bendruomenė atkreiptų dėmesį į pusryčių svarbą. Visi dalyvavę mokiniai buvo apdovanoti padėkos raštais už aktyvų dalyvavimą akcijoje „Pusryčių fiesta“. Geri atsiliepimai paskatino šį renginį organizuoti ir kitais metais.

Mokytoja Danguolė Venckuvienė

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.