Press "Enter" to skip to content

Bėgimas geresnės sveikatos link

Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazija rugsėjo 30 d. prisijungė prie šimtų Europos mokyklų ir dalyvavo Europos judėjimo savaitės bėgimo akcijoje. Nuostabus oras ir rudenėjanti Karpių dvaro  parko aplinka pritraukė daugiau nei 400 gimnazijos bendruomenės narių. Skambi muzika sukvietė visus: mokinius, mokytojus, tėvus, kitus darbuotojus. Susirinkusiuosius pasveikino kūno kultūros mokytojai bei renginio organizatoriai D. Venckuvienė ir Z. Balčiauskas. Jie supažindino visus su renginio tikslais, taisyklėmis.

Dalyviai buvo suskirstyti į 4 grupes: 1-4 klasių mokiniai bėgo 500 metrų, 5-8 klasių mokiniai – 1000 metrų, I-IV gimnazinės klasės bėgo lietuvišką olimpinę mylią 1988 metrus ir mokytojų, tėvų komanda, kuri  bėgo 500 metrų. Visi akcijos dalyviai pademonstravo savo sportiškumą, atletiškumą, be didesnio vargo įveikė jiems skirtą distanciją. Nors renginio tikslas buvo skatinti jaunimą sportuoti, domėtis sveika gyvensena, tačiau noras varžytis ir pirmiesiems pasiekti finišo liniją neaplenkė nei vieno akcijos dalyvio.

Daugiausia emocijų mokiniams sukėlė gausi mokytojų komanda. Pasiryžusių įveikti 500 metrų atstumą buvo daugiau nei 20. Neabejingas akcijai liko ir gimnazijos direktorius A. Kanapeckas, kuris drąsiai stojo komandos priešaky. Tačiau šioje grupėje neaplenkiami buvo specialioji pedagogė S. Uzėlė ir neišsenkančią energiją demonstruojantis kūno kultūros mokytojas Z. Balčiauskas, be vargo įveikęs visų grupių distancijas. Ši akcija dar kartą patvirtino, kad niekas kitas taip neužkečia kaip geras pavyzdys. Juk kaip kitaip jaunimą priviliosime sportuoti, jei patys nepakilsime iš savo darbo kėdžių.

Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazija yra dėkinga kūno kultūros mokytojams, kurie visus mokslo metus įtraukia į sporto renginius visą gimnazijos bendruomenę, skatina mokinius nuolat aktyviai sportuoti, domėtis sveika gyvensena, nepamiršti, kad sportas – sveikata.

 

Lietuvių klabos mokytoja Jurgita Vaišnienė

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.