Press "Enter" to skip to content

Išvyka į profesinį veiklinimą Šiauliuose

Gruodžio 15 d. grupė gimnazistų (II-IV klasių mokinių) išvyko į profesinį veiklinimą Šiauliuose. Moksleiviams įvairias profesijas pristatė dviejų mokymo įstaigų ir Šiaulių apygardos probacijos tarnybos bei policijos komisariato atstovai.Vaikinai apsilankė Šiaulių profesinio rengimo centro statybos ir mechanikos skyriuje, kuriame rengiami automobilių mechanikai, elektromechanikai, suvirintojai, apdailininkai ir kitų, šiuo metu paklausių, specialybių darbuotojai. Šis skyrius turi modernią, naujais įrengimais aprūpintą mokymo bazę, kurioje mūsų mokiniai galėjo praktiškai susipažinti su šių specialybių darbo specifika. Tuo metu merginos buitinių paslaugų skyriuje stebėjo būsimų kirpėjų, siuvėjų, floristų ir vizualinės reklamos gamintojų darbą.
Šiaulių policijos komisariato atstovai supažindino su įvairių grandžių policininkų darbo privalumais ir sunkumais, paaiškino reikalavimus stojantiesiems ir pabrėžė sveikatos būklės ir fizinio pasirengimo svarbą vaikinams ir merginoms, planuojantiems pasirinkti šią profesiją. Daugelis pirmą kartą išgirdo apie probacijos tarnybos darbą, kuri padeda nuteistiesiems integruotis į visuomenę, stebi ir kontroliuoja lygtinai nuteistųjų elgesį laisvėje.
Daugumą moksleivių sužavėjo paskutinis vizitas Šiaurės kolegijoje, kur jie susipažino su multimedijos technologijų, renginių verslo vadybos ir kitomis profesijomis. Ši mokymo įstaiga išsiskyrė savo novatoriškumu, įvairių informacinių technologijų gausa ir jaukia aplinka. Kiekvienoje mokymo įstaigoje sutikome ir buvusių gimnazistų, kurie buvo patenkinti savo pasirinkimu ir ragino moksleivius ieškoti savo kelio. Kolegijoje visiems pakėlė nuotaiką ir tai, kad radome plytomis iš Joniškėlio išmūrytą sieną.

Virginija Giedrienė

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.