Press "Enter" to skip to content

Lietuvoje ūkininkai klesti arba nuoširdūs žmonės pasiekia viską

paskolos ūkininkamsLietuva – agrariškas kraštas, tad bene nieko nestebina faktas, jog daugelis mūsų šalyje gyvenančių asmenų verčiasi ūkininkyste. Tėvynėje juokaujama, jog vieni iš turtingiausių asmenų ir būtent yra ūkininkai, tad daugelis mamų nori už šios profesijos atstovo leisti savo dukreles. Tačiau tiesa gali būti ne tokia šviesi, kaip daugelis mano. Kaip ir kuo gyvena šių dienų Lietuvos ūkininkai bandome išsaiaiškinti kalbindami Klaipėdos rajone gyvenančią šeimą, kuri jau daugiau nei 10 metų verčiasi ūkininkyste.

Pirmieji sėkmingi žingsniai

„Ūkininkavimas nebuvo tikslingas mūsų pasirinkimas. Mano tėvai tuo vertėsi, tad ūkį perėmiau aš. Vėliau susituokėme su žmona ir ji taip pat prisidėjo prie klestėjimo“,- pasakoja šeimos galva Juozas. Pasak pašnekovo, ūkininkauti Lietuvoje yra geras pasirinkimas, kadangi žemė derlinga, dažnai duoda kur kas daugiau vaisių nei galima buvo tikėtis. Liūdina tik žinia, kad ne visada rinka tinkamai sumoka arba apskritai perka tuos minimus puikius rezultatus. „Matome, kaimynai neturi ką valgyti, tai duodame savo užaugintą maistą. Padeda jie mums rudenį bulves kasti. Taip ir gyvenam draugiškai“. Pasak pašnekovo, jo ūkininkavimo pradžia buvo labai sėkminga: 10 kiaulių, 7 karvės ir neaprėpiami laukai derlingos žemės.

Kaip pasiekiamos aukštumos

„Sakoma, kad žmonės visada nori daugiau nei turi. Taip ir man atsitiko, kad panorau savo ūkį praplėsti. Pavyko viskas puikiai, šiuo metu turiu daugiau nei 40 karvių. Kiaulių jau nebeveisiame, orientuojamės į pieno pardavimus. Kai kviečių užauginame per daug, juos taip pat parduodame, tačiau iki šios sėkmės ateiti reikėjo mokėti.

Pašnekovas pasakoja, kad nusprendęs praplėsti savo ūkį ieškojo alternatyvų, kurios suteiktų finansinę paramą. „Bankas dėl nestabilios finansinės padėties nedavė, o greitaisiais kreditais ir pats nepasitikėjau. Nenorėjau jų, bloga aura. Tada dukra pasakė, kad facebooke pamatė, jog yra privatūs kreditoriai, kurie teikia paskolas. Paskolos ūkininkams suteikė galimybę gauti reikiamą pinigų sumą užstatant savo įrankius ir nekilnojamąjį turtą. Šita paskola man nebuvo baisi, nes neatrodė, kad labai jau kuo rizikavau. Na ir viskas labai sėkmingai prabėgo. Pasiskolinau, įsigijau ko reikia, praturtėjau, pinigus grąžinau. Gyvenu dabar ir juokiuosi, kad gimiau po laiminga žvaigžde“,- patyrimais dalijasi Algirdas.

Ateities planų neribokime…

Algirdas džiaugiasi, kad šiuo metu sėkmingai ūkininkauja. Teigia nesuprantąs, kodėl tiek daug žmonių skundžiasi, kad Rusijai sumažinus prekių priėmimą pelnas labai sumažėjo. Juk ūkininkai visada klesti, nes turi ką valgyti: „Tai turbūt priklauso nuo požiūrio,- teigia pašnekovas. Man daug kas sakė ir nesiskolinti, nes privačios paskolos bus pragaištis. Sąžiningai dirbantys asmenys visada sulaukia tai, ko trokšta. Tad ir šios paskolos ūkininkams man buvo išsigelbėjimas. Gi grąžinau viską sąžiningai, kodėl man turėjo kažkas nepavykti“?- džiaugiasi optimizmu trykštantis Algirdas. Pasak jo, karma egzistuoja ir visi tie, kurie nusipelno – gaus geriausią.

Paskolos ūkininkams arba kas tai per paslauga?

Norėdami sužinoti, kaip, iš kur ir kodėl paskolos ūkininkams tokios patrauklios kalbinome finansų ekspertus. Pasak profesionalaus ekonomisto, tokio tipo nišinės paskolos labai patrauklios. Šiuo atveju, kabant apie ūkininkus, jie džiaugiasi galėdami skolintis šiomis alternatyvomis. Turima įranga, kuri dažniausiai ir yra užstatoma – niekur nedingsta, asmuo ir toliau gali ja naudotis. Pajamos, o tuo pačiu ir pelnas kyla. Grąžinama skola gana greitai, ypač tuomet, jei asmuo geba prisiimti atsakomybę, įvertinti savo finansinę padėtį.

Komentuoti su „Facebook “