Press "Enter" to skip to content

Darželio baldai: spalvų magija, kurią privalu išmanyti

baldai darželiamsDaugelis suaugusiųjų teigia, kad vienas iš pagrindinių aspektų, kurį pamena iš darželio laikų, tai labai spalvingi, tuo pačiu ir žaismingi baldai, kurie net ir pačią niūriausią dieną paversdavo kur kas smagesne. Baldai darželiams kuriami pagal ugdymo sistemą atsižvelgiant į komfortą, lavinimąsi bei fantazijos puoselėjimą. Turbūt niekada neteko matyti šios įstaigos, kurią puoštų niūros spalvos. Ir tiesa ta, kad darzelio baldai tokie spalvoti specialiai. Tai ne tik siekis pagyvinti vaiko dieną, o tuo pačiu ir skatinti jį mąstyti, ieškoti racionalių sprendimų, galiausiai, platinti fantazijos ribas.

Spalvų magija veikia labai sėkmingai. Paprasčiausiai, tai galima pastebėti, kuomet mūsų nuotaikos kinta apsirengus tam tikrą drabužį. Tad auklėti vaikus atsiremiant į šį aspektą labai svarbu. Dažniausiai baldai darželiams pateikiami kuo įvairesnių spalvų. Ugdymo specialistai teigia, kad labai svarbu, kad patalpoje varijuotų ryškiausios spalvos (panašiai viskas, kuomet norite įrengti ir vaiko kambarį). Raudona, geltona, mėlyna ir žalia – būtinosios. Reiškia, patogu, jei vienos spintelės visi stalčiai yra skirtingų spalvų. Tai pačios pagrindinės spalvos, kurias sumaišius galima gauti labai daug įvairių atspalvių. Bręstančios vaiko smegenys geba jungti tai ką mato, ir iš to kyla tolimesnės asociacijos. Neveltui dažnai vaikams ugdyti siūloma pasinaudoti spalvotomis kaladėlėmis ir panašiai. Tai prisideda prie racionalaus mąstymo formavimosi, tuo pačiu ir padeda sujungti vizualiai matomą vaizdą. Būtent todėl baldai darželiams turi būti kuo margesni.

Tuo pačiu manoma, kad ne tikspalvos, tačiau taip pat ir raštai bei paveiksliukai, gebėtų padėti pasiekti dar geresnių rezultatų. Įsigyti tokių baldų yra sunkiau, kadangi dažniausiai specializuotos parduotuvės siūlo tik vienspalvius baldus. Šiuo atveju puiki išeitis yra pasisamdyti profesionalią dalininkę, kuri gebėtų viską išpiešti pagal vaikų norus, pavyzdžiui, konkrečius pasakų personažus. Tuo pačiu psichologai teigia, kad tai vaikučiams sukuria saugią atmosferą. Itin reikėtų kreipti dėmesį į tuos, kurie bijo pasilikti darželyje. Jei šalia jo lovelės bus nupieštas mylimas personažas (ar bent jau užklijuotas plakatas) didėja tikimybė, kad vaikas jausis daug saugesnis. Jei pinigėlių tam nėra – patys vaikai gali papuošti baldus. Taip būtų netgi daug originaliau ir intymiau.

Baldai darželiams, galima drąsiai sakyti, privalo būti kuo spalvingesni, kadangi tai prisideda prie vaiko asmenybės formavimosi ir tuo pačiu padeda pasiekti kur kas didesnį jaukumo pojūtį.

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. baldai baldai 12 sausio, 2018

    Aš asmeniškai darželyje tik spalvotus baldus ir įsivaizduoju. Pagyvina aplinką tikrai, o vaikų erdvėse būtent to ir reikia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.